Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Onderhoud gazon

Een gazon moet regelmatig onderhouden worden, zodat het gezond blijft. De belangrijkste onderhoudstaken zijn het sproeien, bemesten en maaien van het gras. Zo krijgt bijvoorbeeld het gazon met de juiste bemesting een mooie groene kleur. Ook worden de wortels sterker, waardoor er een dikkere grasmat ontstaat.  Benieuwd hoe u uw gazon jaarlijks groen en gezond houdt? Download dan onze onderhoudskalender.

De ingrediënten voor een mooi gazon

We zien het vaak; een slecht uitziend gazon. Er zitten bijvoorbeeld gaten, onkruid of dorren plekken in. Veelal is een te kort aan bemesten of het bewateren hier de oorzaak van. Om een gazon mooi te houden, is het daarom belangrijk om u aan het geadviseerde onderhoud te houden. Als u elke maand een beetje en in de zomermaanden vaker onderhoudt aan het gazon doet, profiteert u langer van een gezonde grasmat. Onze onderhoudskalender helpt hierbij.

Het belangrijkste onderhoud gazon

Het onderhoud van het gras bestaat als eerste uit het tijdig sproeien, regelmatig maaien en drie keer per jaar te bemesten. Bedenk dat het gazon van maart tot en met oktober minstens één keer per week gemaaid moet worden. Het sproeien van het gazon verschilt door de weersomstandigheden. Bij vele regenval hoeft u uiteraard niet veel zelf te sproeien. Bij langdurige droge periodes, raden we aan om circa drie keer per week voor een langere duur te sproeien. Meer informatie over sproeien? Zie het hier. Het bemesten van het gazon wordt veel vergeten. Zet daarom de bemesting periodes vast. Een gazon dient in maart, juni en in september bemest te worden.

Overig onderhoud

Naast het maaien, sproeien en mest strooien, komt er ook nog ander onderhoud bij een gazon kijken. Denk aan het verticuteren en het strooien van kalk. Ook raden we aan om het gazon regelmatig te controleren op eventuele grasziektes en plagen. In een vroeg stadium zijn ziektes in het gazon goed tegen te gaan. Eventueel schade is gemakkelijk te herstellen door middel van bijzaaien.

Wenst u meer tips over het onderhoud van het gazon, laat het ons weten!

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct uw prijs en bestel uw graszoden online.

Eerstvolgende leverdata
di
30
nov
wo
1
dec
do
2
dec
vr
3
dec
di
7
dec
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2