Onderhoud gazon

Een gazon moet regelmatig onderhouden worden, zodat het gezond blijft. De belangrijkste onderhoudstaken zijn het sproeien, bemesten en maaien van het gras. Zo krijgt bijvoorbeeld het gazon met de juiste bemesting een mooie groene kleur. Ook worden de wortels sterker, waardoor er een dikkere grasmat ontstaat.  Benieuwd hoe je jouw gazon met een goed onderhoud jaarlijks groen en gezond houdt? Download dan onze onderhoudskalender.

gras maaien  graszoden sproeien

De ingrediënten voor een mooi gazon

We zien het vaak; een slecht uitziend gazon. Er zitten bijvoorbeeld gaten, onkruid of dorren plekken in. Veelal is een te kort aan bemesten of het bewateren hier de oorzaak van. Om een gazon mooi te houden, is het daarom belangrijk om je aan het geadviseerde onderhoud te houden. Als je elke maand een beetje en in de zomermaanden vaker onderhoudt aan het gazon doet, profiteer je langer van een gezonde grasmat. Onze onderhoudskalender helpt hierbij. 

Het belangrijkste onderhoud gazon

Het onderhoud van het gras bestaat als eerste uit het tijdig sproeien, regelmatig maaien en drie keer per jaar te bemesten. Bedenk dat het gazon van maart tot en met oktober minstens één keer per week gemaaid moet worden. Het sproeien van het gazon verschilt door de weersomstandigheden. Bij vele regenval hoef je uiteraard niet veel zelf te sproeien. Bij langdurige droge periodes, raden we aan om circa drie keer per week voor een langere duur te sproeien. Meer informatie over sproeien? Zie het hier. Het bemesten van het gazon wordt veel vergeten. Zet daarom de bemesting periodes vast. Een gazon dient in maart, juni en in september bemest te worden. 

Overig onderhoud

Naast het maaien, sproeien en mest strooien, komt er ook nog ander onderhoud bij een gazon kijken. Denk aan het verticuteren en het strooien van kalk. Ook raden we aan om het gazon regelmatig te controleren op eventuele grasziektes en plagen. In een vroeg stadium zijn ziektes in het gazon goed tegen te gaan. Eventueel schade is gemakkelijk te herstellen door middel van bijzaaien

Wens je meer tips over het onderhoud van het gazon, laat het ons weten

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Een net en eerlijk bedrijf met hardwerkende en aardige mensen die altijd met je meedenken. Gras laten leggen behoord ook tot de mogelijkheid zeer snel en professioneel gedaan. Zeker een aanrader.

5/5
Wendy Heefer

Heel goed advies, eerlijk en prettig.

5/5
Arjan Hollemans

Als leek zijnde, top geholpen door de medewerkers van Tindemans. Ook al was/is er veel informatie op de website te vinden, toch regelmatig email contact gehad met vele vragen. Alle vragen duidelijk en op zeer korte tijd beantwoord!!!! Een zeer tevreden klant die met behulp van alle antwoorden het gras reeds heeft gelegd!! DANK JULLIE WEL, MEDEWERKERS TINDEMANS!

5/5
Patrick Laheije