Rooddraad in gras

De naam rooddraad zegt het eigenlijk al. Dit ziekteverschijnsel is te herkennen aan roodbruine draden op het blad van het gras. Vaak begint het met een onschuldig dor/geel plekje, maar wat in de loop van de tijd uitgroeit tot een roodbruine vlek. Deze grasziekte is een schimmelsoort en komt regelmatig voor in een nieuw aangelegd gazon. Voornamelijk het grassoort roodzwenk wordt door rooddraad het meest aangetast. Om zo snel mogelijk te handelen is het belangrijk om het gazon direct vrij te maken van rooddraad, zodat het gras kan herstellen en het weer mooi oogt. 

Rooddraad gazon     Gras met rooddraad

Hoe kan dit?

Rooddraad valt onder een schimmel. Het komt voornamelijk voor in de periode mei tot en met oktober. Grotendeels is het te danken aan een stikstof tekort. Dit komt regelmatig voor in het eerste jaar van een nieuw gazon. Andere oorzaken die rooddraad kunnen veroorzaken is een slechte wortelvorming, veel onkruid of warm weer in combinatie met een natte periode. Het is daarom belangrijk om vooral het eerste jaar extra aandacht te geven aan het gazon. 

Hoe te behandelen?

Om rooddraad te verwijderen uit het gras, dien je het zorgvuldig te behandelen. Je kunt het gazon bemesten met een organische bemesting met veel stikstof. Verwijder daarbij eerst het eventuele onkruid en mos en strooi daarna de bemesting over het gras. Wanneer rooddraad over het hele gazon zit, dan kun je de grond het beste eerst beluchten. Door het te beluchten of gaten prikken met een riek, kunnen water en voedingstoffen beter bij de wortels komen. 

In tegenstelling tot vele andere grasziektes, is rooddraad gelukkig niet schadelijk voor de wortels. Door bovenstaande stappen te doorlopen, kun je het gemakkelijk uit het gras verwijderen. Helpt dit niet? Dan kun je het beste contact met ons opnemen. 

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Een net en eerlijk bedrijf met hardwerkende en aardige mensen die altijd met je meedenken. Gras laten leggen behoord ook tot de mogelijkheid zeer snel en professioneel gedaan. Zeker een aanrader.

5/5
Wendy Heefer

Sehr nettes Personal.

5/5
Gerhard Däms

Zeer fijne ervaring. Mooie prijs, duidelijke communicatie en snelle levering. Prima graszoden!

5/5
Joey van der Beek