Paddenstoelen in gras?

Paddenstoelen worden door velen als een plaag gezien. Ze wormen zich namelijk een weg door de graszoden en steken binnen de kortste keren boven het gras uit. Paddenstoelen, ofwel zwammen, komen voor in allerlei soorten en maten. Soms zijn enkele paddenstoelen de boosdoener en soms staat het gras vol met kringen van zwammen. Gelukkig zijn deze ongewenste zwammen niet schadelijk voor het gras. 

Oorzaak

Net zoals in de ‘wilde’ natuur, kunnen ook in jouw gras paddenstoelen voorkomen. Paddenstoelen ontwikkelen zich uit schimmels én deze zitten – bijna – altijd een voedselrijke grond, een grond waar gras ook dol op is. Dat er schimmels in de grond zitten, is niet heel vreemd. Het is zelfs heel normaal dat er schimmels van nature in de grond zitten. Wanneer het warm en vochtig wordt, dan komen deze schimmels tot ‘leven’. Dit resulteert uiteindelijk in paddenstoelen. 

Paddenstoelen in gras     gras paddenstoelen

Soorten paddenstoelen in gras

Er zijn een aantal bekende zwammen die we regelmatig aantreffen in het gras. Zo kennen we de onschuldige paddenstoelen die in kleine aantallen komen, de terugkerende zwammen of de enorme heksenkringen. Dus voordat je begint met de bestrijding, zoek eerst goed uit om welke paddenstoelensoort het gaat. 

Bestrijding

Paddenstoelen zijn vrij gemakkelijk te bestrijden door middel van diverse methodes. Zo kun je ze handmatig uitsteken. Maar voorkomen is beter dan genezen, daarom is het van uiterst belang om het gazon altijd tijdig te beluchten en te maaien. Indien je het gras regelmatig maait verkleint dit de kans op de groei van paddenstoelen enorm. Ook het jaarlijks beluchten van het gras draagt bij aan een gezond gras. 

Het kan ook voorkomen dat de paddenstoelen al in de grond zitten, voordat er überhaupt gras op groeit. In dit geval is het belangrijk om het perceel te voorzien van een nieuwe, paddenstoelvrije grond. 

Neem dan contact met ons op voor advies omtrent het bestrijden. 

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Een net en eerlijk bedrijf met hardwerkende en aardige mensen die altijd met je meedenken. Gras laten leggen behoord ook tot de mogelijkheid zeer snel en professioneel gedaan. Zeker een aanrader.

5/5
Wendy Heefer

Mooie grasmat neergelegd, afspraken netjes nagekomen en snelle service!
Ook nadien met vragen goede hulp(als je zelf geen verstand, zoals ik, van gras hebt) ! Zeker een aanrader!

5/5
Bart Zegveld

Na verschillende bedrijven aan de telefoon gehad te hebben met een bepaalde vraag, kwam ik uit bij Tindemans. Top bedrijf. Ben meteen goed geholpen door de vriendelijke dame aan de telefoon. Wat een verschil met de andere bedrijven wat ik gesproken heb ( in zeer positieve zin! ) Echt een aanrader voor als je mooi gras nodig hebt.

5/5
Jelle Gootjes