Schaduwgras

Schaduwgras: de naam zegt het eigenlijk al. Toch is er veel verwarring over het schaduwgras. Want wanneer heet een grassoort nu schaduwgras? Het kweken van 100% schaduwgras is vaak niet gebruikelijk. Normaal gesproken wordt een schaduwgrassoort gecombineerd met een grovere grassoort, zoals de typische speelgrassoorten. Een gedeelte van een speelgraszode is dan een schaduwgrassoort. Wil je gras wat goed bestand is tegen schaduw? Dan is het belangrijk om te kijken of de grassoort een hoog percentage fijne grassoorten bevat welke diep wortelen. 

Een goed mengsel voor in de schaduw

Schaduwgras is een hele fijne grassoort wat slecht tegen betreding kan. Hierdoor is dit in de actieve tuinen al minder geschikt. Een goed alternatief hiervoor is premium speelgraszoden. Door een combinatie van 3 verschillende grassoorten ontstaat er een mengsel wat ook goed bestand is tegen schaduw. Vroeger kon een gazon slecht tegen schaduw, maar tegenwoordig worden graszoden zo gekweekt dat ze ook voor de schaduwtuinen geschikt zijn. 

Onderhoud nodig

Gras in schaduwplekken vergen net wat meer onderhoud dan gebruikelijk. Doordat ze minder zonlicht krijgen, kan dit normaal lijden tot mos. Hierdoor bestaat de kans dat het gras dun wordt en de conditie verslechtert. Door het gras goed te blijven onderhouden, verkleint de kans op een slecht gazon aanzienlijk. De belangrijkste onderhoudstips voor een schaduwgazon zijn: 

  • Maai het gras niet korter dan 5 cm 
  • Geef voldoende water, vooral op het begin 
  • Maai het gras in de schaduw maar één keer in de twee weken 

Schaduwgras kopen?

Het premium speelgras is een goed alternatief voor schaduwgras. Het voordeel hiervan is dat het gras niet alleen dient als schaduwgras, maar ook als speelgazon. Zo kan het beter tegen betreding dan schaduwgras en kun je het kopen voor een eerlijke prijs. 

Heb je graag meer informatie hiervoor of ben je benieuwd naar het premium speelgras? Dan kun je ons gerust mailen of bellen met je vragen. Wij vertellen graag meer over onze graszoden. 

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Sehr nettes Personal.

5/5
Gerhard Däms

De graszoden zijn goed aangeslagen! Goede uitleg gekregen omtrent het plaatsen en behandelen. Goede prijs kwaliteit verhouding. Vriendelijk en goed bedrijf.

5/5
Conny Elizabeth Tromp

rima graszoden. Nu afwachten hoe ze het gaan doen. Iig allemaal top geregeld.

5/5
Roy Vullings