Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Schaduwgras

Schaduwgras: de naam zegt het eigenlijk al. Toch is er veel verwarring over het schaduwgras. Want wanneer heet een grassoort nu schaduwgras? Het kweken van 100% schaduwgras is vaak niet gebruikelijk. Normaal gesproken wordt een schaduwgrassoort gecombineerd met een grovere grassoort, zoals de typische speelgrassoorten. Een gedeelte van een speelgraszode is dan een schaduwgrassoort. Wilt u gras wat goed bestand is tegen schaduw? Dan is het belangrijk om te kijken of de grassoort een hoge percentage fijne grassoorten bevat welke diep wortelen.

Een goed mengsel voor in de schaduw

Schaduwgras is een hele fijne grassoort wat slecht tegen betreding kan. Hierdoor is dit in de actieve tuinen al minder geschikt. Een goed alternatief hiervoor is premium speelgraszoden. Door een combinatie van 3 verschillende grassoorten ontstaat er een mengsel wat ook goed bestand is tegen schaduw. Vroeger kon een gazon slecht tegen schaduw, maar tegenwoordig worden graszoden zo gekweekt dat ze ook voor de schaduwtuinen geschikt zijn.

Onderhoud nodig

Gras in schaduwplekken vergen net wat meer onderhoud dan gebruikelijk. Doordat ze minder zonlicht krijgen, kan dit normaal lijden tot mos. Hierdoor bestaat de kans dat het gras dun wordt en de conditie verslechtert. Door het gras goed te blijven onderhouden, verkleint de kans op een slecht gazon aanzienlijk. De belangrijkste onderhoudstips voor een schaduwgazon zijn:

  • Maai het gras niet korter dan 5 cm
  • Geef voldoende water, vooral op het begin
  • Maai het gras in de schaduw maar één keer in de twee weken

Schaduwgras kopen?

Het premium speelgras is een goed alternatief voor schaduwgras. Het voordeel hiervan is dat het gras niet alleen dient als schaduwgras, maar ook als speelgazon. Zo kan het beter tegen betreding dan schaduwgras en kunt u het kopen voor een eerlijke prijs.

Heeft u graag meer informatie hiervoor of bent u benieuwd naar het premium speelgras? Dan kunt u ons gerust mailen of bellen met uw vragen. Wij vertellen u graag meer over onze graszoden.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct uw prijs en bestel uw graszoden online.

Eerstvolgende leverdata
di
30
nov
wo
1
dec
do
2
dec
vr
3
dec
di
7
dec
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent graszoden.

30sep

Herfstbladeren

De herfst is van start gegaan en dat betekent dat de herfstbladeren weer van de bomen vallen en op uw gazon terecht komen... Read More →
10aug

Vacature allround medewerker graszoden

Kom jij ons team versterken? Zoek jij een afwisselende baan en heb je affiniteit met buiten werken? Wij zoeken een gedreven medewerker die.. Read More →
01apr

Mollen in het gazon

Mollen in het gazon geven misschien wel de meeste schade aan het gras als het om een plaag gaat. Vaak in een dag.. Read More →