Heksenkring gras

Heksenkringen, ook wel bekend als grote groepen zwammen, komen voor in grote aantallen in het gazon. Het lastige aan heksenkringen is dat de oorzaak in de bodem zit. Hierdoor is het lastig om heksenkringen in het gazon direct en snel te verwijderen. Het beste is om goede voorzorgsmaatregelen te treffen, zo verklein je de kans op heksenkringen in het gras. Hoe je dit kunt doen, lees je hieronder.

Gazon met heksenkring     Heksenkring gazon

Heksenkringen in gras oorzaak

Heksenkringen, ofwel paddenstoelen, komen als het ware tot leven wanneer de bodemconditie niet naar behoren is. Ze komen meestal opzetten in de zomer, wanneer de temperaturen warm zijn en het weer vochtig is. De schimmel Merasmius oreades is de meest hardnekkige paddenstoel die voorkomt in de heksenkring. Toch is een heksenkring niet altijd te herkennen aan een kring met paddenstoelen. Een ander kenmerk is namelijk een geelachtige kleur binnenin met uitgedroogde plekken. De kring paddenstoelen hebben veelal een donkergroene kleur. Ook is het gras op sommige stukken weelderig en groeit het op deze plek ongelijk. 

Het bestrijden van de heksenkringen in gras

Om heksenkringen in het gazon te voorkomen, dien je ervoor te zorgen dat het water goed weg kan lopen in de bodem. Dit kun je zelf stimuleren door het gras jaarlijks te beluchten met een riek.

Heksenkringen ontwikkelen zich namelijk graag op natte en vochtige plakken in het gras. Indien je¬†al last hebt¬†van¬†extreme¬†heksenkringen is het belangrijk om dit zo snel en zorgvuldig¬†mogelijk aan te pakken. De bestrijding van heksenkring‚ÄĮdient vaak‚ÄĮvolledig te gebeuren:¬†

  • Steek het gehele besmette stuk diep (minstens 50 cm) uit met een schep, inclusief de grond buiten de heksenkringen;
  • Voer de besmette grond voorzichtig af;¬†
  • Belucht de uitgegraven plek en spit het lichtelijk om;¬†
  • Gebruik hierna een bodemverbeteraar zodat de grond kan aansterken en heksenkringen geen kans meer hebben.¬†

Meer informatie

Nadat je de heksenkringen hebt bestreden, kun je het stuk na enkele weken opnieuw inzaaien of beleggen met graszoden. Heb je nog vragen of wens je nog meer informatie over het bestrijden van heksenkringen in het gras? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan zes dagen per week telefonisch voor je klaar! 

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Onlangs gazon laten leggen door Tindemans. Zeer professioneel en klantgericht tegen een aantrekkelijke prijs. Resultaat is werkelijk prachtig. Enthousiaste en kundige mensen, allemaal. Kan ik iedereen aanbevelen.

5/5
Jannis Deeleman

Na verschillende bedrijven aan de telefoon gehad te hebben met een bepaalde vraag, kwam ik uit bij Tindemans. Top bedrijf. Ben meteen goed geholpen door de vriendelijke dame aan de telefoon. Wat een verschil met de andere bedrijven wat ik gesproken heb ( in zeer positieve zin! ) Echt een aanrader voor als je mooi gras nodig hebt.

5/5
Jelle Gootjes

De graszoden zijn goed aangeslagen! Goede uitleg gekregen omtrent het plaatsen en behandelen. Goede prijs kwaliteit verhouding. Vriendelijk en goed bedrijf.

5/5
Conny Elizabeth Tromp