Hanenpoot gazon

Lange stengels met diepe wortels en aartjes in het gras? Dan heb je waarschijnlijk last van hanenpoot, ook wel vogelvoet genoemd. Dit is een 1-jarige hardnekkig onkruidsoort die regelmatig voorkomt in gazons. Ze staan bekend als een lastig onkruid dat moeilijk te verwijderen is. Hoe je het beste hiermee kunt omgaan, lees je hier. 

Hanenpoot in jouw gazon

Het onkruid komt vaak op de één of andere dag voor in het gazon. Tenminste dat lijkt zo. Vaak zit dit onkruid al in de grond voordat er überhaupt nieuw gras in ligt. Dit maakt het dus erg lastig om te bepalen of je last krijgt van hanenpoot. Het onkruid staat bekend om diepe wortels, soms wel tot 40 cm diep. Hierdoor is de kans dat de hanenpoot zich al enkele maanden aan het ontwikkelen is, voordat hij uitgroeit en boven het gras uitsteekt. 

Hanenpoot gazon     Gazon met hanenpoot

Bestrijden

Zoals we hierboven al beschrijven, betreft het een hardnekkig onkruidsoort dat moeilijk te bestrijden is. Wel zijn er een aantal tijdrovende manieren om ervan af te komen. Om er zeker van te zijn dat het niet meer terug komt, kun je ze één voor één uitsteken inclusief de wortels. Wanneer niet alles wordt uitgestoken, groeit het weer uit tot een nieuwe. Erg vervelend dus! 

Toch heeft het onkruid één grote vijand, namelijk vorst. Aangezien het een 1-jarige plant is, kun je ook wachten op strenge vorst. Het vriest uiteindelijk kapot en komt niet meer terug. Verder raden we het af om ze kapot te spuiten, al het goeds gaat dan immers ook dood. Voor meer advies omtrent de hanenpoot kun je het beste contact met ons opnemen. Samen met jou bekijken we naar een juiste oplossing om de hanenpoot in het gras te bestrijden. 

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Aanrader; vriendelijk, snel, en flexibel

5/5
Roy Goosens

Super fijn contact, snelle reacties en professioneel advies! Vandaag is het gras erin gelegd, ging vlot, netjes en het ziet er erg goed uit!! Echt een aanrader!

5/5
Frank Beckers

Sehr nettes Personal.

5/5
Gerhard Däms