Grasziekten

In een gazon kunnen verschillende grasziekten of plagen voorkomen. Vaak zien we bij grasziekten en ongedierte de conditie van het gazon snel achteruitgaan. Meestal herkennen we deze grasziektes of plagen aan kale, witte of bruine plekken in het gazon. Het tijdig herkennen van grasziektes/plagen en het regelmatig uitvoeren van onderhoud aan het gazon draagt bij aan een sneller herstel.

Meest voorkomende grasziektes en gazonplagen

Sommige grasziektes komen vaker voor dan andere. Dit heeft er mee te maken dat bepaalde ziektes en plagen makkelijk over te dragen zijn. Ook zijn grasziektes vaak een gevolg van slecht of te weinig onderhoud. In een gezond gazon komen ziektes namelijk een stuk minder voor.  De meest voorkomende ziekten in het gazon zijn rooddraad, bladvlekkenziekte en roest. Deze ziektes ontstaan meestal door het verkeerd of te weinig gebruiken van meststoffen. Van de gazonplagen zijn engerlingen en emelten het grootste probleem. Doordat ze snel voortplanten en vogels de eitjes van de larven meenemen, worden deze snel in vele gazons verspreidt.

Grasziektes per seizoen

Per seizoen kennen we verschillende grasziekten, het weer speelt namelijk mee in het ontstaan van sommige grasziektes. Zo ontstaat rooddraad voornamelijk bij warm weer in combinatie met natte periodes en sneeuwschimmel bij koelere periodes met sneeuwval. Daarom is het belangrijk om elk seizoen het geadviseerde onderhoud uit te voeren. Dit verkleint de kans op grasziektes en ongedierte enorm.             

Grasziektes voorkomen

Bestrijdingsmiddelen tegen grasziekten zijn steeds minder toegestaan. Dit om het milieu te beschermen tegen eventuele giftige stoffen. Daarom is het altijd beter om graszieken zoveel mogelijk te voorkomen. Het regelmatig en goed verzorgen van het gazon, zoals het gras verticuteren, het bemesten en het gras bekalken, helpen bij het voorkomen van grasziekten.

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

In september 2019 graszoden laten leggen. Prachtig gras! Mooi werk geleverd en fijne mensen. Stijn is de week erna nog even komen kijken om mestkorrels en kalk te brengen en advies hierover te geven.
Wij zijn dik tevreden !

5/5
Annemarie Bisschops

rima graszoden. Nu afwachten hoe ze het gaan doen. Iig allemaal top geregeld.

5/5
Roy Vullings

Mooie grasmat neergelegd, afspraken netjes nagekomen en snelle service!
Ook nadien met vragen goede hulp(als je zelf geen verstand, zoals ik, van gras hebt) ! Zeker een aanrader!

5/5
Bart Zegveld