Gazon sproeien

Water is een van de belangrijkste levensbehoefte van een gazon. Vooral bij een nieuw aangelegd gazon. Hoewel we in Nederland vaak met regen te maken hebben, is het toch belangrijk om regelmatig de vochtigheid van het gras te controleren. Dit kun je zelf ondersteunen door middel van beregenen. Houdt de vochtigheidsgraat altijd goed in de gaten, want te veel water is namelijk ook niet goed. Het gras wordt dan als het ware verwend en de wortels gaan minder snel zelf op zoek naar water uit de grond.

Gazon bewateren     Gazon sproeien

Een nieuw gazon sproeien

Heb je net een nieuw gazon of ga je een gazon aanleggen? Dan zijn de eerste weken extra belangrijk om goed te sproeien. Graszoden wortelen zich circa na 2 weken. Daarom zijn de eerste 2 weken sproeien essentieel voor de gezondheid van het gras. De graszoden kunnen hierdoor op een gezonde manier aanhechten. Zodra de graszoden zijn aangehecht gaan ze zelf op zoek naar water. Houdt bij een nieuw gazon rekening met zo’n 1 tot 1,5 uur per dag, afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer de temperaturen hoog zijn, is het aan te raden om ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds het nieuwe gazon te sproeien. Twijfel je over hoeveel je moet sproeien, wij geven graag advies hierover.

Een bestaand gazon sproeien

Nadat de graszoden zijn aangehecht, kun je het sproeien gaan afbouwen. Twee tot drie keer per week is dan voldoende. Sproei het liefst enkele uren achtereen in plaats van elke dag een beetje. De kans bestaat anders dat het gras ‘lui’ wordt en dat ze niet te diep wortelen. Het beste is om het gazon in de ochtend- of avonduren te sproeien. Hebben we te maken met hoge temperaturen voor een langere tijd, sproei het bestaande gazon dan om de dag een aantal uren achtereen.

sproeikalender nieuw gazon    sproeikalender bestaand gazon

Beregeningsinstallatie gazon

Voor grote oppervlaktes is het vaak aan te raden om een beregeningsinstallatie te installeren. Dit systeem wordt in de grond aangelegd, waarbij de sproeiers volautomatisch kunnen sproeien.  Zo hoef je niet te werken met allerlei losse sproeiers. Beregeningsinstallaties zijn vooral bij grote gazons +200 m² een aanrader. Wens je informatie hierover, dan kun je ons om advies vragen.

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

EEN AANRADER !!!!
Dame aan telefoon zeer vriendelijk,
Medewerkers deskundig en zeer vriendlijk.
Prijs / Kwaliteit : Een 10!!!
Grasmat ligt er keurig bij.
Stijn en medewerkers:
BEDANKT!!!!

5/5
Ed Snaphaan

rima graszoden. Nu afwachten hoe ze het gaan doen. Iig allemaal top geregeld.

5/5
Roy Vullings

Super fijn contact, snelle reacties en professioneel advies! Vandaag is het gras erin gelegd, ging vlot, netjes en het ziet er erg goed uit!! Echt een aanrader!

5/5
Franck Beckers