Mieren gras

Wat onschuldig begint met een aantal mieren op het gras, kan al snel uitgroeien tot een vervelend probleem.  Alhoewel mieren op diverse plaatsen binnen- en buitenshuis te vinden zijn, is één van hun favoriete plek het gazon. Heb je last van een (grote) mierenplaag op jouw gras? Dan is dit niet iets om je gelijk zorgen over te maken. 

Oorzaak mieren in gras?

Mieren in het gazon komt geregeld voor, alleen waar ligt dit aan? De oorzaak van mieren in gras heeft simpel gezegd te maken met het gras. Mieren nestelen zich namelijk al te graag in een gazon. Toch zijn mieren, in tegenstelling tot de engerlingen en/of emelten, lang niet zo schadelijk voor het gras. Mieren hebben zelf een nuttige werking voor het gazon. Zij zijn namelijk dol op andere insecten én helpen je graag mee met het opruimen hiervan. 

mieren in gazon     mieren gras

Een plaag mieren in gazon?

Aangezien mieren altijd in grote groepen leven, kun je ook last krijgen van te veel overlast. Overlast van mieren, ook wel een plaag genoemd, kunnen wel negatieve effecten op het gras hebben. Bij een plaag mieren op het gazon kunnen er kale plekken ontstaan of zandhoopjes op het oppervlak. Mieren kruipen regelmatig onder het gras en graven zo het zand én dus ook de wortels weg. Daarnaast zijn vogels dol op mieren, wat kan lijden tot pikgaten in het gazon. Wanneer je last hebt van een van deze factoren is het verstandig om gelijk aan de slag te gaan met het bestrijden. Het zou immers zonde zijn als mieren directe schade aan het gazon aanrichten. 

Het bestrijden van mieren in gras

Gelukkig zijn er veel manieren om mierennesten in het gras te verwijderen. De bekendste en meest raadzame wijze zijn: 

  • Kruidenplanten gebruiken zoals lavendel, rozemarijn, salie, brandnetel, basilicum, munt, majoraan en boerenwormkruid; 
  • Indien het nest zichtbaar is, deze opscheppen en verplaatsen; 
  • Een mierenlokdoos gebruiken. 

Heeft de plaag mieren al de zichtbare schade achtergelaten? Dan kun je de eventueel kale plekken bijzaaien of opvullen met graszoden. Bestel jouw graszoden of graszaad online op onze website of neem contact met ons op. 

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Afgelopen weekend 95m2 graszoden gekregen, perfecte matten en zeer vers! Er werd nog gebeld wanneer we de graszoden wilden leggen, om de versheid te kunnen garanderen, top geregeld.

5/5
Hans Schmeitz

Super goed geregeld. Door omstandigheden hadden we op het laatste moment nog een kleine 12 vierkante meter graszoden nodig. Per mail contact opgenomen en de andere dag konden we kakelverse graszoden komen afhalen. Top!

5/5
Alex van Niel

Super fijn contact, snelle reacties en professioneel advies! Vandaag is het gras erin gelegd, ging vlot, netjes en het ziet er erg goed uit!! Echt een aanrader!

5/5
Franck Beckers