Bladvlekkenziekte gras

Bladvlekkenziekte is een vervelende ziekte die voornamelijk de bladeren van het gras aantast. In tegenstelling tot veel andere beschreven ziektes komt bladvlekkenziekte niet alleen in het gras voor, maar ook in andere planten. Zoals de naam eigenlijk al zegt, is bladvlekkenziekte te herkennen aan vlekjes op het blad. Voornamelijk zijn deze vlekken klein en bruin en groeien naarmate uit tot grotere vlekken, met een slecht gazon tot gevolg. 

Bladvlekkenziekte gazon     Gazon bladvlekkenziekte

Oorzaak

Bladvlekkenziekte is een vervelende ziekte in gras en planten die vooral in het voor- of najaar komt opzetten. Dat het voorkomt in deze seizoenen heeft voornamelijk te maken met de lagere temperaturen die de groei beïnvloeden. Een andere oorzaak is een tekort aan stikstof of kalium. 

Bestrijding

Indien je juist en op tijd het gazon bemest, voorkom je grasziektes als bladvlekkenziekte. Ook het tijdig maaien van het gazon vermindert de kans op deze ziekte. Indien je al last hebt van bladvlekken op jouw gras kun je het beste het huidige gazon, die besmet is met de ziekte, maaien. Dit maaisel voer je af en uiteindelijk bemest je het gazon met een juiste bemesting. Het is bij deze grasziekte niet slim om het gazon te mulchen, door het gazon te mulchen blijven de puntjes gras wat gemaaid worden op het gazon liggen. Hierdoor zal de ziekte zich verder uitspreiden op het gazon. 

Bij Tindemans Graszoden ben je aan het juiste adres voor bemesting voor en tegen bladvlekkenziekte. Voor vragen over bladvlekkenziekte gazon kun je contact opnemen via het telefoonnummer, mailadres of contactformulier.
Mocht je te twijfelen over welke ziekte jouw gazon heeft, bekijk onze pagina over de verschillende grasziekten die er bestaan. Hier geven wij uitleg over hoe je het beste een grasziekte kunt tegengaan, de oorzaak ervan en hoe je het kunt bestrijden. 

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Super fijn contact, snelle reacties en professioneel advies! Vandaag is het gras erin gelegd, ging vlot, netjes en het ziet er erg goed uit!! Echt een aanrader!

5/5
Frank Beckers

Zeer fijne ervaring. Mooie prijs, duidelijke communicatie en snelle levering. Prima graszoden!

5/5
Joey van der Beek

EEN AANRADER !!!!
Dame aan telefoon zeer vriendelijk,
Medewerkers deskundig en zeer vriendlijk.
Prijs / Kwaliteit : Een 10!!!
Grasmat ligt er keurig bij.
Stijn en medewerkers:
BEDANKT!!!!

5/5
Ed Snaphaan