Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Rooddraad in gras

De naam rooddraad zegt het eigenlijk al. Dit ziekteverschijnsel is te herkennen aan roodbruine draden op het blad van het gras. Vaak begint het met een onschuldig dor/geel plekje, maar wat in de loop van de tijd uitgroeit tot een roodbruine vlek. Deze grasziekte is een schimmelsoort en komt regelmatig voor in een nieuw aangelegd gazon. Voornamelijk het grassoort roodzwenk wordt door rooddraad het meest aangetast. Om zo snel mogelijk te handelen is het belangrijk om uw gazon direct vrij te maken van rooddraad, zodat het gras kan herstellen en het weer mooi oogt.

Hoe kan dit?

Rooddraad valt onder een schimmel. Het komt voornamelijk voor in de periode mei tot en met oktober. Grotendeels is rooddraad te danken aan een stikstof tekort. Dit komt regelmatig voor in het eerste jaar van een nieuw gazon. Andere oorzaken die rooddraad kunnen veroorzaken is een slechte wortelvorming , veel onkruid of warm weer in combinatie met een natte periode. Het is daarom belangrijk om vooral het eerste jaar extra aandacht te geven aan uw gazon.

Hoe te behandelen

Om rooddraad te verwijderen uit uw gras, dient u het zorgvuldig te behandelen. U kunt het gazon bemesten met een organische bemesting met veel stikstof. Verwijder daarbij eerst het eventuele onkruid en mos en strooi daarna de bemesting over het gras. Wanneer rooddraad over uw hele gazon zit, dan kunt u de grond het beste eerst beluchten. Door het te beluchten of gaten prikken met een riek, kunnen water en voedingstoffen beter bij de wortels komen.

In tegenstelling tot vele andere grasziektes, is rooddraad gelukkig niet schadelijk voor de wortels. Door bovenstaande stappen te doorlopen, kunt u rooddraad gemakkelijk uit uw gras verwijderen. Helpt dit niet? Dan kunt u het beste contact met ons opnemen.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct uw prijs en bestel uw graszoden online.

Eerstvolgende leverdata
di
1
feb
wo
2
feb
do
3
feb
vr
4
feb
di
8
feb
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2