Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Regenwormen in gras

Ligt uw gazon vol met tientallen kleine zandhoopjes? Dan heeft u waarschijnlijk last van regenwormen. Hoewel dit erg vervelend is, is dit een van de weinige plagen die geen schade aan uw gras aanbrengt. Integendeel zelfs, want ze hebben een nuttige werking voor uw bodemstructuur. Ondanks de positieve werking, zijn de zandhoopjes immers wel een nadeel.

De oorzaak

Regenwormen zitten – bijna – overal in de grond én hoewel ze geen kwaad kunnen, zijn ze wel onwijs vervelend. Regenwormen zijn dol op een vochtige grond en ze vestigen zichzelf hier graag. Het nadeel hieraan is dat regenwormen onder uw gazon vooral met de regen boven het grasoppervlakte komen. Hierdoor nemen ze delen grond mee naar boven, waardoor er tientallen zandhoopjes ontstaan.

Bestrijden

Regenwormen zijn helaas ontzettend moeilijk te bestrijden uit uw gazon, maar omdat ze niet indirect schadelijk zijn voor uw gazon hoeft u ze niet perse te bestrijden. Heeft u wel veel last van regenwormen door bijvoorbeeld de zandhoopjes? Dan kunt u het gazon het beste regelmatig harken met een bladhark. Hierdoor verdeelt u als het ware de zandhoopjes en voorkomt u een té grote hoop op het gras.

Regenwormen verbeteren de grond

Naast de nadelen, heeft de regenworm eigenlijk alleen maar positieve voordelen. Een regenworm, zoals die aan zijn naam te danken heeft, zorgt ervoor dat het (regen)water gemakkelijk de ondergrond doordringt.  Tevens is de regenworm een ideaal hulpmiddel om de bodemstructuur te verbeteren. Dit doen ze door middel van het verteren van organische materiaal, wat helpt tegen onkruid en mos.

Heeft u toch last van de negatieve effecten van de regenworm? Of weet u niet met welke grasziekte of plaag u te maken heeft? U kunt altijd contact met ons opnemen voor advies of informatie.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct uw prijs en bestel uw graszoden online.

Eerstvolgende leverdata
di
8
dec
wo
9
dec
do
10
dec
vr
11
dec
di
12
jan
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2