Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Regenwormen in gras

Ligt uw gazon vol met tientallen kleine zandhoopjes? Dan heeft u waarschijnlijk last van regenwormen. Hoewel dit erg vervelend is, is dit een van de weinige plagen die geen schade aan uw gras aanbrengt. Integendeel zelfs, want regenwormen hebben een nuttige werking voor uw bodemstructuur. Ondanks de positieve werking van regenwormen, zijn de zandhoopjes immers wel een nadeel.

Oorzaak regenwormen

Regenwormen zitten – bijna – overal in de grond én hoewel ze geen kwaad kunnen, kunnen ze wel onwijs vervelend zijn. Regenwormen zijn dol op een vochtige grond en ze vestigen zichzelf hier graag. Het nadeel hieraan is dat regenwormen onder uw gazon vooral met de regen boven het grasoppervlakte komen. Hierdoor nemen ze delen grond mee naar boven, waardoor er tientallen zandhoopjes ontstaan.

Regenwormen gazon bestrijden

Regenwormen zijn helaas ontzettend moeilijk te bestrijden uit uw gazon, maar omdat ze niet indirect schadelijk zijn voor uw gazon hoeft u ze niet perse te bestrijden. Heeft u wel veel last van regenwormen door bijvoorbeeld de zandhoopjes? Dan kunt het gazon het beste regelmatig harken met een bladhark. Hierdoor verdeelt u als het ware de zandhoopjes en voorkomt u een té grote hoop op het gras.

Regenwormen grond verbeteren

Naast de nadelen die regenwormen kunnen meebrengen, heeft de regenworm eigenlijk alleen maar positieve voordelen. Een regenworm, zoals die aan zijn naam te danken heeft, zorgt ervoor dat het (regen)water gemakkelijk de ondergrond doordringt.  Tevens is de regenworm een ideaal hulpmiddel om de bodemstructuur te verbeteren. Dit doen ze door middel van het verteren van organische materiaal, wat helpt tegen onkruid en mos.

Heeft u toch last van de negatieve effecten van de regenworm als de zandhopen? Of weet u niet met welke grasziekte of plaag u te maken heeft? U kunt altijd contact met ons opnemen voor advies of informatie.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
wo
23
sep
do
24
sep
vr
25
sep
di
29
sep
wo
30
sep
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2