Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Mieren gras

Wat onschuldig begint met een aantal mieren op het gras, kan al snel uitgroeien tot een vervelend probleem.  Alhoewel mieren op diverse plaatsen binnen-  en buitenshuis te vinden zijn, is één van hun favoriete plek het gazon. Heeft u last van een (grote) mierenplaag op uw gras? Dan is dit niet iets om u gelijk zorgen over te maken.

Oorzaak mieren gras?

Mieren in het gazon komt geregeld voor, alleen waar ligt dit aan? De oorzaak van mieren in gras heeft simpel gezegd te maken met het gras. Mieren nestelen zich namelijk al te graag in een gazon. Toch zijn mieren, in tegenstelling tot de engerlingen en/of emelten, lang niet zo schadelijk voor het gras. Mieren hebben zelf een nuttige werking voor het gazon. Zij zijn namelijk dol op andere insecten én helpen u graag mee met het opruimen hiervan.

 Een plaag mieren in gazon?

Aangezien mieren altijd in grote groepen leven, kunt u ook last krijgen van teveel overlast. Een overlast van mieren, ook wel plaag genoemd, kunnen wel negatieve effecten voor uw gras hebben. Bij een plaag mieren op het gazon kunnen er kale plekken ontstaan of zandhoopjes op het bovenste oppervlakte. Mieren kruipen regelmatig onder het gras en graven zo het zand én dus ook de wortels weg. Daarnaast zijn vogels dol op mieren, wat kan lijden tot pikgaten in het gazon. Wanneer u last heeft van een van deze factoren is het verstandig om gelijk aan de slag te gaan met het bestrijden. Het zou immers zonde zijn als mieren directe schade aan uw gazon aanrichten.

Het bestrijden van mieren gras

Gelukkig zijn er veel manieren om mierennesten in het gras te verwijderen. De bekendste en meest raadzame wijze zijn:

  • Kruidenplanten gebruiken zoals lavendel, rozemarijn, salie, brandnetel, basilicum, munt, majoraan en boerenwormkruid;
  • Indien het nest zichtbaar is, deze opscheppen en verplaatsen;
  • Een mierenlokdoos gebruiken.

Heeft de plaag mieren al de zichtbare schade achtergelaten? Dan kunt u de eventueel kale plekken bijzaaien of opvullen met graszoden. Bestel uw graszoden of graszaad online op onze website of neem contact met ons op.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct uw prijs en bestel uw graszoden online.

Eerstvolgende leverdata
di
30
nov
wo
1
dec
do
2
dec
vr
3
dec
di
7
dec
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2