Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Heksenkring gras

Heksenkringen, ook wel bekend als grote groepen zwammen, komen voor in grote aantallen in het gazon. Het lastige aan heksenkringen is dat de oorzaak in de bodem zit. Hierdoor is het lastig om heksenkringen in uw gazon direct en snel te verwijderen. Het beste is om goede voorzorgsmaatregelen te treffen, zo verkleint u de kans op heksenkringen in het gras. Hoe u dit kunt doen, leest u hieronder.

Heksenkringen gras oorzaak

Heksenkringen, ofwel paddenstoelen, komen als het ware tot leven wanneer de bodemconditie niet naar behoren is. Ze komen meestal opzetten in de zomer, wanneer de temperaturen warm zijn en het weer vochtig is. De schimmel Merasmius oreades is de meest hardnekkige paddenstoel die voorkomt in de heksenkring. Toch is een heksenkring niet altijd te herkennen aan een kring met paddenstoelen. Een ander kenmerk is namelijk een geelachtige kleur binnenin met uitgedroogde plekken. De kring paddenstoelen hebben veelal een donkergroene kleur. Ook is het gras op sommige stukken weelderig en groeit het op deze plek ongelijk.

Het bestrijden van de heksenkring gras

Om heksenkringen in het gazon te voorkomen, dient u ervoor te zorgen dat het water goed weg kan lopen in de bodem. Dit kunt u zelf stimuleren door het gras jaarlijks te beluchten met een riek. Heksenkringen ontwikkelen zich namelijk graag op natte en vochtige plakken in het gras. Indien u al last heeft van extreme heksenkringen is het belangrijk om dit zo snel en zorgvuldig mogelijk aan te pakken. De bestrijding van heksenkring  dient vaak  volledig te gebeuren:

  • Steek het gehele besmetten stuk diep(minstens 50 cm) uit met een schep, inclusief de grond buiten de heksenkringen;
  • Voer de besmetten grond voorzichtig af;
  • Belucht de uitgegraven plek en spit het lichtelijk om;
  • Gebruik hierna een bodemverbeteraar zodat de grond kan aansterken en heksenkringen geen kans meer hebben.

Meer informatie..

Nadat u de heksenkringen heeft bestreden, kunt u het stuk na enkele weken opnieuw inzaaien of beleggen met graszoden. Heeft u nog vragen of wenst u nog meer informatie over het bestrijden van heksenkringen in het gras? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan zes dagen per week telefonisch voor u klaar!

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct uw prijs en bestel uw graszoden online.

Eerstvolgende leverdata
di
1
feb
wo
2
feb
do
3
feb
vr
4
feb
di
8
feb
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2