Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Bladvlekkenziekte gras

Bladvlekkenziekte is een vervelende ziekte die voornamelijk de bladeren van het gras aantast. In tegenstelling tot veel andere beschreven ziektes, komt bladvlekkenziekte niet alleen in het gras voor, maar ook in andere planten. Zoals de naam eigenlijk al zegt, is bladvlekkenziekte te herkennen aan vlekjes op het blad. Voornamelijk zijn deze vlekken klein en bruin en groeien naarmate uit tot grotere vlekken, met een slecht gazon tot gevolg.

Oorzaak bladvlekkenziekte gras

Bladvlekkenziekte is een vervelende ziekte die in gras en planten die vooral in het voor- of najaar komt opzetten. Dat het voorkomt in deze seizoenen heeft voornamelijk te maken met de lagere temperaturen die de groei beïnvloeden. Een andere oorzaak van bladvlekkenziekte is een tekort aan stikstof of kalium.

Bestrijding bladvlekkenziekte gras

Indien u juist en op tijd uw gazon bemest, voorkomt u grasziektes als bladvlekkenziekte. Ook het tijdig maaien van uw gazon vermindert de kans op bladvlekkenziekte. Indien u al last heeft van bladvlekken op uw gras kunt u het beste het huidige gazon, die besmet is met de ziekte, maaien. Dit maaisel voert u af en uiteindelijk bemest u het gazon met een juiste bemesting.

Bij Tindemans Graszoden bent u aan het juiste adres voor bemesting voor en tegen bladvlekkenziekte. Voor vragen over bladvlekkenziekte gazon kunt u contact opnemen via het telefoonnummer, mailadres of contactformulier.

Advies nodig?

+31 (0) 6 15541843

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
vr
16
nov
di
20
nov
vr
23
nov
vr
30
nov
vr
7
dec
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2