Het gazon maaien met een robotmaaier

Het gazon maaien met een robotmaaier is een innovatieve en handige oplossing voor tuinonderhoud. De zelfrijdende maaier kan zo worden ingesteld dat het gazon geheel naar jouw wensen en behoeften gemaaid worden. D.m.v. een draad kun je het perceel aanduiden, waarmee je zelf kunt aangeven welk gebied, hoe vaak en wanneer er gemaaid moet worden. Buiten dat een zelfrijdende gazonmaaier heel wat manuren bespaart, draagt het ook bij aan de gezondheid van het gazon.

Een robotmaaier voor het gazon 

De robotmaaier wordt elk jaar meer populair. Naast dat het veel tijd bespaart in de tuin, wordt het gazon ook vaak mooier door een robotmaaier. Een robotmaaier maait, afhankelijk van de instellingen, dagelijks de topjes van het gazon. Deze kleine topjes blijven liggen op het gazon en dienen als extra voedingstof, dit wordt ook wel mulchen genoemd. Of het nu gaat om een wekelijkse maaibeurt of een aangepast schema op basis van de groeisnelheid van het gras, de robotmaaier kan worden ingesteld om op specifieke dagen en tijden te maaien, zonder dat er handmatige tussenkomst nodig is.

Robotmaaier aanleggen

Om de robotmaaier op het juiste stuk te laten maaien, dient er een draad rondom het gazon aangelegd te worden. Dit noemen ze ook wel een begrenzingsdraad of perimeterdraad. Door een draad te plaatsen vormt er een magnetisch veld waarbinnen de robotmaaier zijn rondes zal maken. Hierdoor komt de robotmaaier enkel op het gazon en niet op tegels en/of in de border. Een robotmaaier kan zowel bij de aanleg van een nieuw gazon of bij een bestaand gazon geplaats worden.

tip-graszoden

Na de aanleg van het nieuwe gazon kun je direct de robotmaaier op het gras plaatsen. Door het lage gewicht kan deze geen schade aanrichten aan het nieuwe gazon.

Een robotmaaier schoonmaken

Een robotmaaier is een mulchmaaier, wat betekent dat ze het gras niet opvangen, maar fijn maaien. Door deze technologie heeft een robotmaaier weinig onderhoud nodig. Daarbij hebben de meeste robotmaaiers sensoren waarbij ze bij regen in hun laadstation blijven. De meeste robotmaaiers hebben een verwijderbare behuizing waardoor ze eenvoudig schoon te maken zijn. De meeste fabrikanten raden het aan om de messen één keer per jaar te vervangen zodat je het beste uit de robotmaaier haalt.

Welke robotmaaier kies ik?

Er zijn veel verschillende merken robotmaaiers op de markt. Hierdoor kan de keuze lastig zijn. Tegenwoordig zijn alle robotmaaiers uitgerust met de nieuwste technologieën voor perfecte resultaten, handige functies en gemakkelijke bediening. Bij het kiezen van de juiste robotmaaier zijn een aantal overwegingen belangrijk: het oppervlakte van het gazon, accu/batterijcapaciteit, eventuele hellingen en obstakels én bediening met of zonder app.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

In september 2019 graszoden laten leggen. Prachtig gras! Mooi werk geleverd en fijne mensen. Stijn is de week erna nog even komen kijken om mestkorrels en kalk te brengen en advies hierover te geven.
Wij zijn dik tevreden !

5/5
Annemarie Bisschops

EEN AANRADER !!!!
Dame aan telefoon zeer vriendelijk,
Medewerkers deskundig en zeer vriendlijk.
Prijs / Kwaliteit : Een 10!!!
Grasmat ligt er keurig bij.
Stijn en medewerkers:
BEDANKT!!!!

5/5
Ed Snaphaan

Super fijn contact, snelle reacties en professioneel advies! Vandaag is het gras erin gelegd, ging vlot, netjes en het ziet er erg goed uit!! Echt een aanrader!

5/5
Franck Beckers