Grasonderhoud oktober

Oktober is de maand dat de temperaturen aanzienlijk dalen. Er valt meer regen en de eerste vorst aan de grond is gemeten. Ook vallen de laatste bladeren van de bomen en is er van tuinonderhoud nog amper spraken. Toch is november juist een erg geschikte maand om het gazon voor te bereiden op de kille wintermaanden. Met onze tips voor het grasonderhoud in november houdt je jouw gazon groen en gezond!

De voorbereidingen

Door de vele bladeruitval heb je kans dat het gazon vol ligt met bladen en takken. Wij raden aan om deze zo snel mogelijk van het gazon te verwijderen. Het gras krijgt hierdoor weinig lucht en ziektes en plagen hebben hierdoor een grotere kans in het gazon. Controleer daarbij regelmatig of het water goed wegloopt. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan de blijvende natte plekken op het gazon. Indien het water op het gazon blijft staan, kun je het beste een mestvork in de grond steken. Het water zoekt zich dan een weg dieper in de grond.

Jouw grasonderhoud in oktober, maak het gazon winterklaar

Nadat het gazon vrij is van overtollig water en bladeren is het tijd om het voor de laatste keer te maaien dit jaar. Maai het gras niet korter dan 5 cm. Hierdoor is het gras beter bestand tegen vorst en de kans op mos-vorming neemt af. Indien je kale plekken in het gazon hebt, kun je deze nog aanvullen met graszoden of bijzaaien met graszaad.

Bestel direct jouw graszoden of andere toebehoren voor een ijzersterk gazon in oktober.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Een net en eerlijk bedrijf met hardwerkende en aardige mensen die altijd met je meedenken. Gras laten leggen behoord ook tot de mogelijkheid zeer snel en professioneel gedaan. Zeker een aanrader.

5/5
Wendy Heefer

Zeer mooie grasmatten, keurig en vriendelijk geleverd aan huis, topservice.

5/5
Sigi Wens

Keurige service. Duidelijke werkopname, tijdig ingepland en conform planning uitgevoerd en opgeleverd. Het gras ligt er super strak in!

5/5
Michelle Hendrikx