Grasonderhoud oktober

Oktober is de maand dat de temperaturen aanzienlijk dalen. Er valt meer regen en de eerste vorst aan de grond is gemeten. Ook vallen de laatste bladeren van de bomen en is er van tuinonderhoud nog amper spraken. Toch is november juist een erg geschikte maand om het gazon voor te bereiden op de kille wintermaanden. Met onze tips voor het grasonderhoud in november houdt je jouw gazon groen en gezond!

De voorbereidingen

Door de vele bladeruitval heb je kans dat het gazon vol ligt met bladen en takken. Wij raden aan om deze zo snel mogelijk van het gazon te verwijderen. Het gras krijgt hierdoor weinig lucht en ziektes en plagen hebben hierdoor een grotere kans in het gazon. Controleer daarbij regelmatig of het water goed wegloopt. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan de blijvende natte plekken op het gazon. Indien het water op het gazon blijft staan, kun je het beste een mestvork in de grond steken. Het water zoekt zich dan een weg dieper in de grond.

Jouw grasonderhoud in oktober, maak het gazon winterklaar

Nadat het gazon vrij is van overtollig water en bladeren is het tijd om het voor de laatste keer te maaien dit jaar. Maai het gras niet korter dan 5 cm. Hierdoor is het gras beter bestand tegen vorst en de kans op mos-vorming neemt af. Indien je kale plekken in het gazon hebt, kun je deze nog aanvullen met graszoden of bijzaaien met graszaad.

Bestel direct jouw graszoden of andere toebehoren voor een ijzersterk gazon in oktober.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen? Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

De graszoden zijn goed aangeslagen! Goede uitleg gekregen omtrent het plaatsen en behandelen. Goede prijs kwaliteit verhouding. Vriendelijk en goed bedrijf.

5/5
Conny Elizabeth Tromp

Afgelopen weekend 95m2 graszoden gekregen, perfecte matten en zeer vers! Er werd nog gebeld wanneer we de graszoden wilden leggen, om de versheid te kunnen garanderen, top geregeld.

5/5
Hans Schmeitz

Na verschillende bedrijven aan de telefoon gehad te hebben met een bepaalde vraag, kwam ik uit bij Tindemans. Top bedrijf. Ben meteen goed geholpen door de vriendelijke dame aan de telefoon. Wat een verschil met de andere bedrijven wat ik gesproken heb ( in zeer positieve zin! ) Echt een aanrader voor als je mooi gras nodig hebt.

5/5
Jelle Gootjes