Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Robotmaaier gazon

Steeds meer mensen kiezen voor een robotmaaier op het gazon. Dit komt mede door de goede prijskwaliteit-verhoudingen waar robotmaaiers tegenwoordig voor verkrijgbaar zijn. Daarbij zijn de voordelen van een robotmaaier groot. Zo hoeft u niet meer wekelijks de grasmaaier uit de schuur te halen en ziet het gazon er altijd gezond en onderhouden uit. Bij ons kunt u zowel terecht voor de aanschaf van een robotmaaier als het laten installeren hiervan.

Hoe werkt een robotmaaier?

Een robotmaaier maait het gazon willekeurig, meerdere keren per week. Hoe vaak hij moet maaien hangt af van de het totale oppervlakte en welke robotmaaier u heeft. Zijn maaioppervlakte bepaalt hij door de begrenzingdraad die zich aan de randen van het gazon bevinden. Vanuit het laadstation wordt er een signaal naar de draad gestuurd, waardoor de robotmaaier precies weet tot waar hij kan maaien.

De voordelen van een robotmaaier

Een robotmaaier maakt gebruik van het mulchsysteem. Dit betekent dat het door constant te maaien de korte, afgemaaide grastopjes kan laten liggen, dit noemen we ook wel mulchen. Deze gemaaide grassprieten dienen weer als een meststof voor het gazon, waardoor de kwaliteit en de dichtheid van het gras vooruit gaan. Daarnaast betekent dit dat er geen grasafval meer hoeft te worden weggegooid. Andere praktische voordelen zijn de tijdsbesparing, er geen fysieke inspanning meer nodig is en dat het gazon er altijd mooi uitziet.


Een robotmaaier kan direct op een nieuw gazon met graszoden geplaatst worden. Door het lichte gewicht van de robotmaaier, kan dit verder geen kwaad voor de losliggende graszoden.

Keuze tussen robotmaaiers

Tegenwoordig is er een ruime keuze tussen merken robotmaaiers. Ook kan je voor een betaalbaar bedrag een goede robotmaaier aanschaffen. Wij werken met de Cramer robotmaaiers. De basis van deze keuze is dat kwaliteit van maaien, de levensduur en het praktische bedieningssysteem via een applicatie hoog scoren. Een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste robotmaaier is de grootte van uw gazon. Wij helpen u graag verder bij deze keuze.

Robotmaaier installeren

Wilt u een robotmaaier op het gazon laten installeren? Wij kijken graag samen met u naar welke robotmaaier het beste past voor op uw gazon. Nadat hierin een keuze gemaakt is, komen wij graag bij u langs voor het aanleggen van de begrenzingsdraad, het installeren van de robotmaaier en verdere uitleg over de robotmaaier en applicatie. Deze werkzaamheden kunnen altijd binnen één dag gerealiseerd worden.

Meer vragen over robotmaaiers of wilt u graag een offerte ontvangen voor het laten aanleggen van een robotmaaier op uw gazon? Neem dan contact met ons op.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct uw prijs en bestel uw graszoden online.

Eerstvolgende leverdata
di
30
nov
wo
1
dec
do
2
dec
vr
3
dec
di
7
dec
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2