Robotmaaier gazon

Steeds meer mensen kiezen voor een robotmaaier op het gazon. Dit komt mede door de goede prijskwaliteit-verhoudingen waar robotmaaiers tegenwoordig voor verkrijgbaar zijn. Daarbij zijn de voordelen van een robotmaaier groot. Zo hoef je niet meer wekelijks de grasmaaier uit de schuur te halen en ziet het gazon er altijd gezond en onderhouden uit. Bij ons kun je zowel terecht voor de aanschaf van een robotmaaier als het laten installeren hiervan. 

Hoe werkt een robotmaaier?

Een robotmaaier maait het gazon willekeurig, meerdere keren per week. Hoe vaak hij moet maaien hangt af van de het totale oppervlakte en welke robotmaaier je hebt. Zijn maaioppervlakte bepaalt hij door de begrenzingdraad die zich aan de randen van het gazon bevinden. Vanuit het laadstation wordt er een signaal naar de draad gestuurd, waardoor de robotmaaier precies weet tot waar hij kan maaien. 

De voordelen van een robotmaaier

Een robotmaaier maakt gebruik van het mulchsysteem. Dit betekent dat het door constant te maaien de korte, afgemaaide grastopjes kan laten liggen, dit noemen we ook wel mulchen. Deze gemaaide grassprieten dienen weer als een meststof voor het gazon, waardoor de kwaliteit en de dichtheid van het gras vooruitgaan. Daarnaast betekent dit dat er geen grasafval meer hoeft te worden weggegooid. Andere praktische voordelen zijn de tijdsbesparing, er geen fysieke inspanning meer nodig is en dat het gazon er altijd mooi uitziet. 

tip-graszoden


Een robotmaaier kan direct op een nie
uw gazon met graszoden geplaatst worden. Door het lichte gewicht van de robotmaaier, kan dit verder geen kwaad voor de losliggende graszoden.
 

 

Keuze tussen robotmaaiers

Tegenwoordig is er een ruime keuze tussen merken robotmaaiers. Ook kan je voor een betaalbaar bedrag een goede robotmaaier aanschaffen. Wij werken met Husqvarna robotmaaiers. De basis van deze keuze is dat kwaliteit van maaien, de levensduur en het praktische bedieningssysteem via een applicatie hoog scoren. Een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste robotmaaier is de grootte van het gazon. Wij helpen je graag verder bij deze keuze. 

Robotmaaier installeren

Wil je een robotmaaier op het gazon laten installeren? Wij kijken graag samen met jou naar welke robotmaaier het beste past voor op jouw gazon. Nadat hierin een keuze gemaakt is, komen wij graag bij je langs voor het aanleggen van de begrenzingsdraad, het installeren van de robotmaaier en verdere uitleg over de robotmaaier en applicatie. Deze werkzaamheden kunnen altijd binnen één dag gerealiseerd worden. 

Meer vragen over robotmaaier of wil je graag een offerte ontvangen voor het laten aanleggen van een robotmaaier op het gazon? Neem dan contact met ons op.

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Super fijn contact, snelle reacties en professioneel advies! Vandaag is het gras erin gelegd, ging vlot, netjes en het ziet er erg goed uit!! Echt een aanrader!

5/5
Franck Beckers

Keurige service. Duidelijke werkopname, tijdig ingepland en conform planning uitgevoerd en opgeleverd. Het gras ligt er super strak in!

5/5
Michelle Hendrikx

Afgelopen weekend 95m2 graszoden gekregen, perfecte matten en zeer vers! Er werd nog gebeld wanneer we de graszoden wilden leggen, om de versheid te kunnen garanderen, top geregeld.

5/5
Hans Schmeitz