Premium speelgras

€3.29 incl. BTW p/m²

Speelgras is een van de meest gekweekte grassoort in Nederland. Het premium speelgras bestaat uit drie verschillende soorten graszaden, namelijk roodzwenk, veldbeemd en Engels raaigras. Deze drie graszaden vormen samen een volgroeide en stevige grasmat, wat beter tegen betreding kan dan andere grassoorten. Zo herstelt speelgras zich sneller na een beschadiging en kan het beter tegen schaduw. 

gras grasbalen

Siergras dat tegen een stootje kan

Premium speelgras heeft de naam vooral te danken aan de stevigheid van het gras. Het is namelijk de perfecte grasmat voor spelende kinderen, huisdieren of voor andere actieve doeleinden. Engels raaigras en veldbeemd zijn een grover grassoort, waardoor het zich sneller herstelt na een stootje, ook na intensief gebruik. Tegelijkertijd is het speelgras juist ook erg geschikt als siergras. Door de 50% roodzwenk, een fijner grassoort, oogt het gras sierlijker. Hiermee past het gras in elke tuin. 

De voordelen van premium speelgras

Het is soms lastig om de exacte verschillen van de vele grassoorten te vergelijken. Daarom is premium speelgras zo gekweekt dat het voor verschillende doeleinden geschikt is. Door een combinatie van fijne en grove grassoorten, ontstaat er een sterke grasmat met een hoge sierwaarde. De meest gewaardeerde eigenschappen van het premium speelgras zijn: 

Geschikt voor intensief gebruik 
Ook te gebruiken als siergazon 
Kan beter tegen droogte en schaduw 
Vraagt minder onderhoud dan andere grassoorten 

grasmat gras

Speelgras onderhouden

Het speelgras heeft minder onderhoud nodig dan vele andere varianten. Dit komt omdat de drie beste graszaden met elkaar worden gekweekt op een geschikte ondergrond. Toch is het belangrijk om dit gras ook juist te verzorgen. Zo is het belangrijk dat het gazon voldoende bevochtigd en regelmatig gemaaid wordt. Daarbij heeft het gazon ook meerdere keren per jaar de juiste voedingstoffen nodig. Alleen dan profiteer je van langdurig groen en gezond gazon. Meer onderhoudstips lees je hier. 

Speelgras bestellen?

Wil je nieuwe graszoden bestellen? Dan is premium speelgras een geschikte grassoort. Dagelijks worden er vele vierkantenmeters graszoden bezorgd en gelegd in het zuiden van ons land. Speelgras is eenvoudig zelf te leggen met ons handig stappenplan. Met de juiste tips en advies over onderhoud, kun je jarenlang genieten van een gazon van speelgraszoden. Kies je liever voor de legservice? Wij helpen je graag verder! Neem contact met ons op via het offerteformulier of bel naar 085 0645441.

Kijk hier voor informatie over onze ons recreatiegras en onze legservice. 

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Super fijn contact, snelle reacties en professioneel advies! Vandaag is het gras erin gelegd, ging vlot, netjes en het ziet er erg goed uit!! Echt een aanrader!

5/5
Frank Beckers

Mooie grasmat neergelegd, afspraken netjes nagekomen en snelle service!
Ook nadien met vragen goede hulp(als je zelf geen verstand, zoals ik, van gras hebt) ! Zeker een aanrader!

5/5
Bart Zegveld

Snel en adequaat contact gehad met Stijn, die zelf het werk in ogenschouw heeft genomen. Duidelijke offerte. Uitvoering door drie medewerkers die snel en goed gecoördineerd werkten. Het resultaat mag er zijn. Wij zijn zeer tevreden en raden dit fijne bedrijf ten zeerste aan.

5/5
Ron van Verseveld