Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Paddenstoelen in gras?

Paddenstoelen worden door velen als een plaag gezien. Ze wormen zich namelijk een weg door de graszoden en steken binnen de kortste keren boven uw gras uit. Paddenstoelen, ofwel zwammen, komen voor in allerlei soorten en maten. Soms zijn enkele paddenstoelen de boosdoener en soms staat het gras vol met kringen van zwammen. Gelukkig zijn deze ongewenste paddenstoelen niet schadelijk voor het gras.

Paddenstoelen in gras oorzaak

Net zoals in de ‘wilde’ natuur, kunnen ook in uw gras paddenstoelen voorkomen. Paddenstoelen ontwikkelen zich uit schimmels én deze zitten – bijna –  altijd een voedselrijke grond, een grond waar gras ook dol op is. Dat er schimmels in de grond zitten, is niet heel vreemd. Het is zelfs heel normaal dat er schimmels van nature in de grond zitten. Wanneer het warm en vochtig wordt, dan komen deze schimmels tot ‘leven’. Dit resulteert uiteindelijk in paddenstoelen.

Kleine paddenstoelen in uw nieuwe gazon?

Het komt wel eens voor dat er kleine paddenstoelen in een pas aangelegd gazon zitten. Dit is niet iets om u zorgen over te maken. Aangezien wij altijd gebruik maken van een organische bemesting, wortelen de graszoden sneller en sterker. Het kan dan zijn dat niet alle bemesting tegelijkertijd wordt opgenomen. Als die samengaat met warm weer kunnen er onschuldige paddenstoelen uit de grond komen. Deze paddenstoelen zijn niet schadelijk voor het gazon en verdwijnen vanzelf. Om ze direct te verwijderen kunt u over de paddenstoelen heen maaien. Dit brengt verder geen schade mee voor het gazon of de ondergrond.

Soorten paddenstoelen in gras

Er zijn een aantal bekende zwammen die we regelmatig aantreffen in het gras. Zo kennen we de onschuldige paddenstoelen die in kleine aantallen komen, de terugkerende zwammen of de enorme heksenkringen. Dus voordat u begint met de bestrijding, zoek eerst goed uit om welke paddenstoelsoort het gaat.

Bestrijding paddenstoelen gras?

Paddenstoelen zijn vrij gemakkelijk te bestrijden door middel van diverse methodes. Zo kunt u ze handmatig uitsteken. Maar voorkomen is beter dan genezen, daarom is het van uiterst belang om uw gazon altijd tijdig te beluchten en te maaien. Indien u het gras regelmatig maait verkleint dit de kans op de groei van paddenstoelen enorm. Ook het jaarlijks beluchten van het gras draagt bij aan een gezond gras zonder paddenstoelen.

Het kan ook voorkomen dat de paddenstoelen al in de grond zitten, voordat er überhaupt gras op groeit. In dit geval is het belangrijk om uw perceel te voorzien van een nieuwe, paddenstoelvrije grond.

Neem dan contact met ons op voor advies omtrent paddenstoelen bestrijden.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct uw prijs en bestel uw graszoden online.

Eerstvolgende leverdata
di
22
jun
wo
23
jun
do
24
jun
vr
25
jun
di
29
jun
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2