Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Paddenstoelen in gras?

Paddenstoelen worden door velen als een plaag gezien. Ze vormen zich namelijk een weg door de graszoden en steken binnen de kortste keren boven het gras uit. Paddenstoelen, ofwel zwammen, komen voor in allerlei soorten en maten. Soms zijn er maar enkele paddenstoelen de boosdoener, maar het kan ook voorkomen dat het gras vol  staat met kringen van zwammen. Gelukkig zijn deze ongewenste paddenstoelen vaak niet schadelijk voor het gras.

Paddenstoelen in gras oorzaak

Net zoals in de ‘wilde’ natuur kunnen ook in uw gras paddenstoelen voorkomen. Paddenstoelen ontwikkelen zich uit schimmels én deze zitten – bijna –  altijd een voedselrijke grond, een grond waar gras ook dol op is. Dat er schimmels in de grond zitten, is niet heel vreemd. Het is zelfs heel normaal dat er schimmels van nature in de grond zitten. Wanneer het warm en vochtig wordt, dan komen deze schimmels tot ‘leven’. Dit resulteert uiteindelijk in paddenstoelen.

Kleine paddenstoelen in uw nieuwe gazon?

Het komt wel eens voor dat er kleine paddenstoelen in een pas aangelegd gazon zitten. Dit is niet iets om u zorgen over te maken. Wij maken namelijk gebruik van van organische bemestingen waardoor de graszoden sneller en sterker wortelen. Het kan zijn dat deze bemesting niet allemaal tegelijkertijd wordt opgenomen. Als dit dan samengaat met warm weer kunnen er paddenstoelen uit de grond komen. Deze paddenstoelen zijn verder niet schadelijk voor het gazon en verdwijnen vanzelf weer. Indien u ze direct wilt verwijdere, kunt u het gazon inclusief paddenstoelen maaien. Dit brengt verder geen schade mee voor het gazon of de ondergrond.

Soorten paddenstoelen in gras

Er zijn een verschillende paddenstoelen die we regelmatig aantreffen in het gras. Zo kennen we de onschuldige, eendagsvliegen paddenstoelen die in kleine aantallen komen, de altijd terugkerende zwammen of de enorme heksenkringen. Dus voordat u begint met de bestrijding, bekijk eerst om welke paddenstoelen het gaat.

Bestrijding paddenstoelen gras?

Paddenstoelen zijn vrij gemakkelijk te bestrijden. U kunt ze bijvoorbeeld met de hand uitsteken of ze samen met het gazon maaien. Maar voorkomen is beter dan genezen, daarom is het van belang om het gazon altijd tijdig te beluchten en te maaien. Indien u het gras regelmatig maait, verkleint dit de kans op de groei van paddenstoelen. Ook het jaarlijks beluchten van het gras draagt bij aan een gezond gazon zonder paddenstoelen.

Het kan ook voorkomen dat de paddenstoelen al in de grond zitten, voordat er überhaupt gras op groeit. In dit geval is het belangrijk om uw perceel te voorzien van een nieuwe, geschikte ondergrond.

Voor meer tips en advies omtrent paddenstoelen bestrijden, neem contact met ons op.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct uw prijs en bestel uw graszoden online.

Eerstvolgende leverdata
di
1
feb
wo
2
feb
do
3
feb
vr
4
feb
di
8
feb
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2