Oud gras verwijderen

Is jouw oude gazon aan vervanging toe? Dan moet eerst het oude gras verwijderd worden. Wanneer het gras omgespit wordt, blijven grasresten in de grond zitten. Dit kan later verzakkingen of een slecht gazon veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de oude grasmat volledig te verwijderen alvorens er gefreesd wordt. 

Het oude gazon verwijderen

Het oud gazon kan op meerdere manieren verwijderd worden. Dit kan met een graszodensnijder, een schep of het kan kapot worden gespoten. Wij verwijderen het gazon altijd met een graszodensnijder. Indien je zelf het oude gazon gaat verwijderen, raden we aan om een graszodensnijder te huren (boven de 30 m2). Door gebruik te maken van een graszodensnijder kun je het oude gras onder de wortels afsnijden. Indien je gebruik maakt van een schep, dien je er goed op te letten dat je de wortels mee verwijderd. 

Gras uitsnijden     Gazon verwijderen

Oud gras omspitten

Sommigen kiezen ervoor om het gras in de grond te spitten. Wij raden dit echter altijd af. Het oude gras kan in de grond gaan rotten, wat uiteindelijk verzakkingen kan veroorzaken. Bovendien blijft er hierdoor meer onkruid zitten, wat eventueel weer een probleem kan zijn in het nieuwe gazon. 

Tips bij oud gras verwijderen

Wil je zelf aan de slag met het verwijderen van het oude gazon? Dan helpen we je graag. Hieronder hebben wij een aantal tips waar je op moet letten bij het oud gras verwijderen: 

  • Huur een graszodensnijder. Dit scheelt ontzettend veel tijd en zwaar werk. Gebruik een graszodensnijder bij kort gemaaid gras;
  • Verwijder het oude gazon compleet, hiermee verkleint de kans op problemen in een later stadium;
  • Onkruid verdelgen; anders bestaat de kans dat na een aantal maanden het (oude) onkruid door de matten heen groeit;
  • Frees de grond na het verwijderen van het oude gras;
  • Frezen snijdt namelijk door de wortellaag en zorgt voor een betere bodemstructuur. 

Nadat je het oud gras hebt verwijderd, kun je verder gaan met het stappenplan ‘zelf graszoden leggen’. 

Afvoeren van oude graszoden

Er komen veel grasresten af van een oud gazon. Ben daarom goed voorbereid op de juiste materialen. Zorg voor een kruiwagen en een aanhangkar om het oude gazon af te voeren. De oude graszoden kunnen bij een groenrecycling bedrijf worden afgevoerd. 

Snijafval gazon     oud gazon verwijderd

Engerlingen of emelten in het oude gras?

Kom je engerlingen en/of emelten tegen onder het afgestoken gras? Geen paniek! Deze larven kunnen zich namelijk onder het gras bevinden. Als je veel van deze larven tegen komt, neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag over de oplossingen hiervan. 

Gazon laten vervangen

Geef je liever alles uit handen? Dan kun je het gazon laten vervangen met onze legservice. Wij kunnen de oude grasmat verwijderen en afvoeren. Ten slotte maken wij de ondergrond klaar, waarna we de graszoden aanleggen. Benieuwd naar onze mogelijkheden en prijzen? Neem dan contact met ons op. 

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Snel en adequaat contact gehad met Stijn, die zelf het werk in ogenschouw heeft genomen. Duidelijke offerte. Uitvoering door drie medewerkers die snel en goed gecoördineerd werkten. Het resultaat mag er zijn. Wij zijn zeer tevreden en raden dit fijne bedrijf ten zeerste aan.

5/5
Ron van Verseveld

Heel goed advies, eerlijk en prettig.

5/5
Arjan Hollemans

Zeer fijne ervaring. Mooie prijs, duidelijke communicatie en snelle levering. Prima graszoden!

5/5
Joey van der Beek