Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Hanenpoot gazon

Lange stengels met diepe wortels en aartjes in uw gras? Dan heeft u waarschijnlijk last van hanenpoot, ook wel zevenblad of vogelvoet genoemd. Dit is een 1-jarige hardnekkig onkruidsoort die regelmatig voorkomt in gazons. Ze staan bekend als een lastig onkruid dat moeilijk te verwijderen is. Hoe u het beste hiermee kunt omgaan, leest u hier.

Hanenpoot in uw gazon

Het onkruid komt vaak op de één of andere dag voor in het gazon. Tenminste dat lijkt zo. Vaak zit deze onkruid al in de grond voordat er überhaupt nieuw gras in ligt. Dit maakt het dus erg lastig om te bepalen of u last krijgt van hanenpoot. Het onkruid staat bekend om diepe wortelaars, soms wel tot 40 cm diep. Hierdoor is de kans dat de hanenpoot zich al enkele maanden aan het ontwikkelen is, voordat hij uitgroeit en boven het gras uitsteekt.

Bestrijden

Zoals we hierboven al beschrijven, betreft het een hardnekkig onkruidsoort dat moeilijk te bestrijden is. Wel zijn er een aantal tijdrovende manieren om van ze af te komen. Om er zeker van te zijn dat het niet meer terug komt, kunt u ze één voor één uitsteken inclusief de wortels. Wanneer niet alles wordt uitgestoken, groeit het weer uit tot een nieuwe. Erg vervelend dus!

Toch heeft het onkruid één grote vijand, namelijk vorst. Aangezien het een 1-jarige plant is, kunt u ook wachten op strenge vorst. Het vriest uiteindelijk kapot en komt niet meer terug. Verder raden we het af om ze kapot te spuiten, al het goeds gaat dan immers ook dood. Voor meer advies omtrent de hanenpoot kunt u het beste contact met ons opnemen. Samen met u bekijken we naar een juiste oplossing om de hanenpoot in uw gras te bestrijden.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct uw prijs en bestel uw graszoden online.

Eerstvolgende leverdata
di
26
okt
wo
27
okt
do
28
okt
vr
29
okt
di
2
nov
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2