Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Hanepoot gazon?

Lange stengels met diepe wortels en aartjes in uw gras? Dan heeft u waarschijnlijk last van hanepoot. Hanepoot, ook wel zevenblad of vogelvoet genoemd, is een 1-jarige hardnekkige onkruidsoort die regelmatig voorkomt in gazons. Ze staan bekend als een lastig onkruid dat moeilijk te verwijderen is. Hoe u het beste om kunt gaan met de ongewenste hanepoot, leest u hier.

Hanepoot in uw gazon

De hanepoot komt vaak op de één of andere dag voor in het gazon. Tenminste dat lijkt zo. Vaak zit deze onkruid al in de grond voordat er überhaupt nieuw gras in ligt. Dit maakt het dus erg lastig om te bepalen of u last krijgt van hanepoot. Hanepoot staat bekend om diepe wortelaars, soms wel tot 40 cm diep geworteld. Hierdoor is de kans dat de hanepoot zich al enkele maanden aan het ontwikkelen is, voordat hij uitgroeit en boven het gras uitsteekt.

Hanepoot bestrijden

Zoals we hierboven al beschrijven, is hanepoot een hardnekkig onkruidsoort die moeilijk te bestrijden is. Wel zijn er een aantal tijdrovende manieren om van ze af te komen. Om er zeker van te zijn dat de hanepoot niet meer terug komt, kunt u ze één voor één uitsteken inclusief de wortels. Wanneer niet alles wordt uitgestoken, groeit het weer uit tot een nieuwe hanepoot. Erg vervelend dus!

Toch heeft de hanepoot één grote vijand, namelijk vorst. Aangezien het een 1-jarige plant is, kunt u ook wachten op strenge vorst. De hanepoot vriest uiteindelijk kapot en komt niet meer terug. Verder raden we het af om ze kapot te spuiten, al het goeds gaat dan immers ook dood. Voor meer advies omtrent de hanepoot kunt u het beste contact met ons opnemen. Samen met u bekijken we naar een juiste oplossing om de hanenpoot in uw gras te bestrijden.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
wo
23
sep
do
24
sep
vr
25
sep
di
29
sep
wo
30
sep
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2