Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Gazon sproeien

Water is een van de belangrijkste levensbehoefte van een gazon. Vooral bij een nieuw aangelegd gazon. Hoewel we in Nederland vaak met regen te maken hebben, is het toch belangrijk om regelmatig de vochtigheid van het gras te controleren. Dit kunt u zelf ondersteunen door middel van beregenen. Houdt de vochtigheidsgraat altijd goed in de gaten, want te veel water is namelijk ook niet goed. Het gras wordt dan als het ware verwend en de wortels gaan minder snel zelf op zoek naar water uit de grond.

Een nieuw gazon sproeien

Heeft u net een nieuw gazon of gaat u een gazon aanleggen? Dan zijn de eerste weken extra belangrijk om goed te sproeien. Graszoden wortelen zich circa na 2 weken. Daarom zijn de eerste 2 weken sproeien essentieel voor de gezondheid van het gras. De graszoden kunnen hierdoor op een gezonde manier aanhechten. Zodra de graszoden zijn aangehecht gaan ze zelf op zoek naar water. Houdt bij een nieuw gazon rekening met zo’n 1 tot 1,5 uur uur per dag, afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer de temperaturen hoog zijn, is het aan te raden om ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds het nieuwe gazon te sproeien. Twijfelt u over hoeveel u moet sproeien, wij geven graag advies hierover.

Een bestaand gazon sproeien

Nadat de graszoden zijn aangehecht, kunt u het sproeien gaan afbouwen. Twee tot drie keer per week is dan voldoende. Sproei het liefst enkele uren achtereen in plaats van elke dag een beetje. De kans bestaat anders dat het gras ‘lui’ wordt en dat ze niet te diep wortelen. Het beste is om het gazon in de ochtend- of avonduren te sproeien.  Hebben we te maken met hoge temperaturen voor een langere tijd, sproei het bestaande gazon dan om de dag een aantal uren achtereen.

Beregeningsinstallatie gazon

Voor grote oppervlaktes is het vaak aan te raden om een beregeningsinstallatie te installeren. Dit systeem wordt in de grond aangelegd, waarbij de sproeiers volautomatisch kunnen sproeien.  Zo hoeft u niet te werken met allerlei losse sproeiers. Beregeningsinstallaties zijn vooral bij grote gazons +200 m² een aanrader. Wenst u informatie hierover, dan kunt u ons om advies vragen.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct uw prijs en bestel uw graszoden online.

Eerstvolgende leverdata
di
30
nov
wo
1
dec
do
2
dec
vr
3
dec
di
7
dec
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2