Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Engerlingen in het gras

Heeft u last van een beschadigd gazon met losliggende grasstukken en gele plekken? Dan bestaat de kans dat u een engerlingenplaag onder uw grasmat heeft. Engerlingen zijn larven van kever en voeden zich met de wortels van het gras. Het resultaat hiervan is dat de graszoden los komen te liggen en in het ergste geval kunnen afsterven.

De meikever en engerlingen

De larven van de meikever, junikever en andere soorten worden ook wel engerlingen genoemd, een verzamelnaam onder de larven van de kevers. De meest voorkomende is de mei- en junikever. Hoewel kevers de oorzaak zijn van engerlingen, richten de kever geen directe schade aan. De grote boosdoener is namelijk de larf. Engerlingen kunt u herkennen aan een kromme C-vorm, het geelwitte lijfje en de oranjebruine kop. Ze bevinden zich van mei tot oktober vlak onder het grasoppervlakte, waar ze aan de wortels van het gras eten. Erge schade aan het gazon komt vooral wanneer u te maken heeft met een grote plaag. U kunt de plaag herkennen aan een grote hoeveelheid vogels, gele plekken en gaten in het gazon.

De verslechtering van uw gras

Engerlingen zijn een veel voorkomend probleem wat snel toeneemt. Dit heeft te maken dat de winters zachter worden en er geen hardnekkige bestrijdingsmiddelen gebruikt mogen worden. Mocht u last hebben van een plaag engerlingen raden we aan om de engerlingen te bestrijden met parasieten aaltjes. Dit is een biologisch en effectief bestrijdingsmiddel. Hiermee wordt onder andere voorkomen dat de engerlingen veel wortels opeten, waardoor het gras niet meer voldoende voedingstoffen en water binnen krijgen.

Engerlingen bestrijden

Als u een engerlingenplaag onder uw gazon heeft, kunt u het best zo snel mogelijk beginnen met de bestrijding. Bestrijden van engerlingen kan op een biologische manier door middel van parasieten aaltjes. Deze parasieten aaltjes, ook wel nematoden genoemd. De aaltjes banen zich een weg in de grond op zoek naar engerlingen. De aaltjes zien de engerlingen als voedsel en blijven indringen totdat de larven geheel weg zijn. In de tijd dat de aaltjes zich in de grond bevinden, nemen ze in aantal toe zodat ze de gehele engerlingenplaag kunnen aanpakken.

U kunt de larf het beste in hun eerste stadium bestrijden in de periode mei tot en met september. Indien u eenmaal last heeft gehad van een engerlingenplaag is het aan te raden om preventief te bestrijden, zodat ze zeker niet meer terug komen en uw gazon gezond blijft.

Bestel uw nematodenmix aaltjes voor het bestrijden van engerlingen telefonisch of via ons e-mailadres.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct uw prijs en bestel uw graszoden online.

Eerstvolgende leverdata
di
30
nov
wo
1
dec
do
2
dec
vr
3
dec
di
7
dec
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2