Paddenstoelen in een nieuw gazon

Net een nieuw gazon aangelegd en komen er ineens paddenstoelen ter voorschijn? Geen zorgen, dit is enkel een teken dat de grond vruchtbaar en nat is. De paddenstoelen kunnen geen kwaad voor jouw (nieuw) gazon!

Waarom verschijnen paddenstoelen in een nieuw gazon?

Paddenstoelen zijn het zichtbare deel van schimmels die onder de grond leven. Ze gedijen in vochtige, organische omgevingen en helpen bij het afbreken van dood plantaardig materiaal. Wanneer je een nieuw gazon aanlegt, kan de bodem rijk zijn aan organisch materiaal dat tijdens het proces van het leggen van de graszoden is achtergebleven. Dit creëert de perfecte omstandigheden voor paddenstoelen om te groeien.

Zijn paddenstoelen schadelijk voor gras?

Het zien van paddenstoelen in je nieuwe gazon kan misschien onverwacht zijn, maar maak je geen zorgen – ze zijn eigenlijk geen bedreiging voor je gras. In feite zijn paddenstoelen een teken van een gezonde bodem. Ze dragen bij aan de afbraak van organisch materiaal en helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur. Bovendien zijn de meeste paddenstoelen die in gazons groeien niet giftig, dus er is geen reden tot bezorgdheid, zelfs niet als je kinderen of huisdieren hebt die in de buurt van de paddenstoelen spelen.

Groei van de paddenstoelen minimaliseren

Ondanks dat ze geen kwaad kunnen voor het gras, begrijpen wij dat het wel prettig is om ze te minimaliseren in het nieuwe gazon. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden:

  1. Regelmatig maaien: Houd je gras op een gezonde lengte door regelmatig te maaien. Dit voorkomt verdere verspreiding en minimaliseert de hoeveelheid. Houd wel rekening met dat je de eerste 2 weken na aanleg van het gazon, nog niet kan maaien.
  2. Verminder overmatig water geven: Over bewatering kan bijdragen aan de groei van paddenstoelen. Zorg ervoor dat je je gazon alleen water geeft als dat nodig is en vermijd het creëren van waterplassen.
  3. Verwijder paddenstoelen handmatig: Als je niet wilt wachten tot de paddenstoelen vanzelf verwijderen, kun je ze ook handmatig verwijderen. Trek ze voorzichtig uit de grond om te voorkomen dat de sporen zich verspreiden.
  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Na verschillende bedrijven aan de telefoon gehad te hebben met een bepaalde vraag, kwam ik uit bij Tindemans. Top bedrijf. Ben meteen goed geholpen door de vriendelijke dame aan de telefoon. Wat een verschil met de andere bedrijven wat ik gesproken heb ( in zeer positieve zin! ) Echt een aanrader voor als je mooi gras nodig hebt.

5/5
Jelle Gootjes

Afgelopen weekend 95m2 graszoden gekregen, perfecte matten en zeer vers! Er werd nog gebeld wanneer we de graszoden wilden leggen, om de versheid te kunnen garanderen, top geregeld.

5/5
Hans Schmeitz

Als leek zijnde, top geholpen door de medewerkers van Tindemans. Ook al was/is er veel informatie op de website te vinden, toch regelmatig email contact gehad met vele vragen. Alle vragen duidelijk en op zeer korte tijd beantwoord!!!! Een zeer tevreden klant die met behulp van alle antwoorden het gras reeds heeft gelegd!! DANK JULLIE WEL, MEDEWERKERS TINDEMANS!

5/5
Patrick Laheije