Gazon onderhoud februari

Gazon onderhoud in februari hangt af van de specifieke weersomstandigheden. Zo kan de overmatige neerslag van afgelopen tijd verschillende uitdagingen met zich mee brengen. Toch is het van belang om langzaam al te starten met het grasonderhoud van februari. Als de temperaturen echter nog te laag zijn, adviseren we om sommige taken uit te stellen tot maart.

Het standaard gazon onderhoud februari

Gras maaien: Als het weer mild genoeg is en het gras begint te groeien(v.a. +/- 6 graden), kun je het gazon voor de eerste keer maaien. Pas echter op dat je niet te kort maait, omdat het gras nog steeds kwetsbaar is voor vorst. Probeer het gazon te maaien wanneer de grasmat droog genoeg is. Maai nooit in een keer te veel van het gazon af. Je kunt het in stappen korter maaien en eindigen op een circa een maaihoogte van 5.5 cm.

Randen trimmen: Het trimmen van de randen van je gazon kan bijdragen aan een nette uitstraling. Ook voorkomt het dat gras en onkruid zich naar aangrenzende bloembedden verspreiden. Trim de randen op dezelfde hoogte als het gazon.

Beluchten: Als de grond te compact is geworden door veelvuldig gebruik of regen, kan beluchten helpen om de bodem te beluchten en water en voedingsstoffen beter door te laten dringen. Je herkent een te compacte ondergrond door water wat op het gazon blijft staan of rotte plekken in het gras.

Onkruidbestrijding: Februari kan een goed moment zijn om te beginnen met onkruidbestrijding voordat onkruiden de kans krijgen om zich te verspreiden. Je kunt handmatig onkruid verwijderen of een onkruidbestrijdingsmiddel toepassen (zorg ervoor dat je een product gebruikt dat veilig is voor gras). Indien het nog te nat is, is het raadzaam om dit uit te stellen naar maart. Het meeste bestrijdingsmiddel werkt niet op te natte ondergronden.

Repareren van kale plekken: Als je kale plekken in je gazon hebt, kun je overwegen om ze te repareren door graszoden. Maak het stuk vrij en plaats een stuk van de graszode er op. Je hoeft dit nieuwe stuk weinig te sproeien gezien het vaak nog erg vochtig is in februari. Het inzaaien van kale plekken raden we aan vanaf maart.

Tips voor grasonderhoud in een regenachtige februari

Voorkom overbelasting van de bodem: Als de grond erg nat is, vermijd dan zoveel mogelijk het betreden van het gazon om verdichting te voorkomen. Overmatig gebruik kan leiden tot verstikking van de graswortels.

Controleer op schimmels in gazon: natte omstandigheden bevorderen de groei van schimmels in het gazon. Bemest daarom het gazon nog niet in februari, dit bevorderd namelijk de schimmelgroei.

Zorg er altijd voor dat je het weer en de bodemcondities in jouw specifieke regio in overweging neemt bij het plannen van gazononderhoud februari.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Keurige service. Duidelijke werkopname, tijdig ingepland en conform planning uitgevoerd en opgeleverd. Het gras ligt er super strak in!

5/5
Michelle Hendrikx

Mooie grasmat neergelegd, afspraken netjes nagekomen en snelle service!
Ook nadien met vragen goede hulp(als je zelf geen verstand, zoals ik, van gras hebt) ! Zeker een aanrader!

5/5
Bart Zegveld

Na verschillende bedrijven aan de telefoon gehad te hebben met een bepaalde vraag, kwam ik uit bij Tindemans. Top bedrijf. Ben meteen goed geholpen door de vriendelijke dame aan de telefoon. Wat een verschil met de andere bedrijven wat ik gesproken heb ( in zeer positieve zin! ) Echt een aanrader voor als je mooi gras nodig hebt.

5/5
Jelle Gootjes