Grasonderhoud maart

Met het voorjaar weer op komst zijn we druk in de weer met onze tuinen én daar hoort ook het gazon bij. Maart is, afhankelijk van het weer, een ideale maand om het gazon voor te bereiden op de rest van het jaar. Dus wanneer de vorst voorbij is en de temperaturen stijgen kunnen we starten met het grasonderhoud van maart.

Geel gras maart?

Na een lange winter eventueel gepaard met sneeuw en vorst, is het gras niet meer zo groen. Door weinig zonlicht en geen bemesting is jouw groene grasveld in een geel oppervlakte veranderd. Geel gras is natuurlijk erg vervelend, maar is in dit geval niet zorgelijk. Indien de zon weer gaat schijnen en je de eerste laag bemesting over het gazon hebt gestrooid, is de groene kleur zo weer terug.

grasonderhoud maart     gras bijzaaien gazon

Gazononderhoud maart?

Om het gras weer ‘voorjaarklaar’ te maken, moet je aan de slag met bemesten. Bemesting is één van de belangrijkste factoren om het gele gras weer groen te krijgen. Bemesten kun je het beste doen met een organische graszodenbemesting. Bij voorkeur wordt er gebruik gemaakt van een NPK-waarde van 9-3-6. Organische bemesting werkt in de meeste gevallen drie maanden en geeft het beste resultaat. Naast het bemesten, is het tijd om de grasmaaier weer uit de schuur te halen. Wanneer de temperaturen stijgen boven +10 graden, dan begint het gras namelijk te groeien. Maai de eerst keer van het seizoen op de hoogste stand.

Verticuteren voorjaar?

Het voorjaar is de periode om het gras te verticuteren. Het voordeel van verticuteren in de lente is dat je het gras klaar stoomt voor aankomend jaar. Met verticuteren haal je oud gras, onkruid en mos door middel van een verticuteerhark of verticuteermachine uit het huidige gazon. Nadat je alle bovengenoemde stappen hebt uitgevoerd, kun je kijken of er eventuele kale plekken bijgezaaid kunnen worden. Bij grotere kale plekken kun je ze ook dicht leggen met graszoden.

Het gazon in maart

Zoals je misschien al doorhebt, is maart een belangrijke maand voor het gazon. Bij een goede verzorging kun je ook dit jaar weer genieten van een stralende grasmat. Tevens is maart ook de geschikte maand om uw graszoden opnieuw te (laten) leggen. Graszoden wortelen namelijk binnen twee weken, waardoor je al kunt genieten van een gezonde grasmat in het begin van het voorjaar!

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen met het grasonderhoud in maart? Tindemans Graszoden levert en legt dagelijks graszoden. Bereken direct jouw prijs voor graszoden in het voorjaar op onze website. Vergeet ook niet om onze onderhoudskalender te downloaden.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Na verschillende bedrijven aan de telefoon gehad te hebben met een bepaalde vraag, kwam ik uit bij Tindemans. Top bedrijf. Ben meteen goed geholpen door de vriendelijke dame aan de telefoon. Wat een verschil met de andere bedrijven wat ik gesproken heb ( in zeer positieve zin! ) Echt een aanrader voor als je mooi gras nodig hebt.

5/5
Jelle Gootjes

EEN AANRADER !!!!
Dame aan telefoon zeer vriendelijk,
Medewerkers deskundig en zeer vriendlijk.
Prijs / Kwaliteit : Een 10!!!
Grasmat ligt er keurig bij.
Stijn en medewerkers:
BEDANKT!!!!

5/5
Ed Snaphaan

Snel en adequaat contact gehad met Stijn, die zelf het werk in ogenschouw heeft genomen. Duidelijke offerte. Uitvoering door drie medewerkers die snel en goed gecoördineerd werkten. Het resultaat mag er zijn. Wij zijn zeer tevreden en raden dit fijne bedrijf ten zeerste aan.

5/5
Ron van Verseveld