Herfstbladeren

De herfst is van start gegaan en dat betekent dat de herfstbladeren weer van de bomen vallen en op het gazon terecht komen. Hieronder geven wij je uitleg over wat precies te doen in deze situatie.

Herfstbladeren op gazon laten liggen?

Bladeren kunnen voor schade zorgen aan het gazon, de (vochtige) bladeren verstikken namelijk het gras en zorgen ervoor dat er geen daglicht meer bij kan. Hierdoor krijgt het gazon een gelige kleur.
Indien het gras langdurig geen daglicht krijgt, kan het zelfs voorkomen dat het gazon gaat afsterven. Het grasplantje verstikt met als resultaat kale plekken of schimmels. Vooral in het voorjaar zal je dit ook zien; op de plekken waar bladeren hebben gelegen, zal het gras niet of slecht groeien. De grasplantjes zijn dan verstikt geraakt en kunnen daardoor niet verder groeien.

Herfstbladeren gazon     herfstbladeren op gazon

Verwijder de herfstbladeren van jouw gazon!

Grashark

Hark de bladeren bij elkaar en verwijder deze van uw gazon. Het gebruiken van een grashark is de eenvoudigste methode om bladeren te verwijderen.
Let op: Indien de bladeren vochtig of nat zijn, kan het extra glad zijn. Dus wees voorzichtig!

Grasmaaier

Het is ook mogelijk de bladeren te verwijderen met de grasmaaier. ‘Maai’ de bladeren van jouw gazon! Zet de grasmaaier op de hoogste stand om de bladeren te verwijderen. Zorg ervoor dat alleen de bladeren worden meegenomen door de grasmaaier (niet het gras).
Let op: Maaien kan alleen als het gazon droog is, indien het gazon vochtig of nat is komen er flinke sporen in het gazon.

Bladblazer inclusief bladzuiger

Met een bladblazer kun je de bladeren bij elkaar blazen. Zodra de bladeren bij elkaar liggen, zuig je ze op en zijn ze verwijdert.
Let op: Zorg dat je de bladblazer horizontaal genoeg houdt. Indien je dit niet doet is de kans groot dat het gras beschadigd wordt.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Sehr nettes Personal.

5/5
Gerhard Däms

De mannen van Tindemans hebben top werk geleverd en hebben ondanks dat het met bakken uit de lucht kwam doorgewerkt! We zijn erg blij met het eindresultaat.

5/5
Monique Scheijnen

Keurige service. Duidelijke werkopname, tijdig ingepland en conform planning uitgevoerd en opgeleverd. Het gras ligt er super strak in!

5/5
Michelle Hendrikx