Mollen in het gazon

Mollen in het gazon geven misschien wel de meeste schade aan het gras als het om een plaag gaat. Vaak in een dag zijn er meerdere molshopen op een gazon te vinden. De mollen maken onder de grond veel gangen en zodra ze boven komen, nemen ze veel zand mee. Dit zijn de bekende molshopen bestaande uit zand. Indien er niet tijdig iets aan gedaan wordt, verandert het gazon in een maanlandschap. Gelukkig lees je nu deze blog waarin wij onze beste tips en adviezen geven om een einde te maken aan jouw gemolde tuin.

Mollen gazon bestrijden

Mollen in een gazon zijn al vervelend genoeg. Omdat ze van onder te werk gaan, is het vaak lastig om ze te bestrijden. Naast de grote zandhopen die ze achterlaten, bestaat er ook een kans dat het gazon gaat verzakken. Voor het bestrijden van mollen zijn er verschillende manieren.

Tip 1. Leg mollengaas onder de graszoden
Indien je het gazon nog gaat vervangen, kun je ervoor kiezen om mollengaas onder de graszoden te plaatsen. Met mollengaas wordt de doorgang naar het oppervlak geblokkeerd. Mollengaas bestaat uit fijn polypropyleen materiaal. Dit kan vlak onder de graszoden aangebracht worden, op de geëgaliseerde ondergrond.

Tip 2. Verspreid vieze geuren
Door het slechte zicht van de mollen is hun snuit een enorm belangrijk zintuig. Zo zijn zij bijvoorbeeld heel gevoelig voor geuren. Het plaatsen van geurcapsules van BSI in de grond biedt dan ook regelmatig de oplossing om mollen weg te houden. Deze capsules plaats je 10-20cm diep in de grond.

Tip 3. Vang de mol
Het is ook mogelijk om zelf actief de mollen te gaan vangen met behulp van een mollenverjager of mollenklem. Een mollenklem is een ijzeren klem dat in een mollengang kan worden geplaatst. Een mollenverjager is daarentegen een meer diervriendelijk middel om de mollen te verjagen. Een mollenverjager produceert hoge pieptonen waar mollen slecht tegen kunnen.

Wat te doen met molshopen in het gazon?

Verdeel de molshopen nooit zomaar over het gazon. In deze hoop grond kunnen namelijk zaden van onkruid zitten, die zich dan weer uitkiemen. Hierdoor is er kans dat het gazon meer onkruid krijgt. Schep daarom de molshopen van het gazon en voer de grond af. Is het gazon erg beschadigd door molshopen? Dan kun je ervoor kiezen om het gazon opnieuw aan te (laten) leggen. Je kunt dan gelijk een mollengaas onder de graszoden aanbrengen, zodat het mollenprobleem in de toekomst verholpen is. Voor meer advies hierover neem contact op.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Snelle dienst. Verder dan vers kan niet. Zeer goede ontvangst en afhandeling ophalen van grasmatten.

5/5
Guido Tielemans

De graszoden zijn goed aangeslagen! Goede uitleg gekregen omtrent het plaatsen en behandelen. Goede prijs kwaliteit verhouding. Vriendelijk en goed bedrijf.

5/5
Conny Elizabeth Tromp

Keurige service. Duidelijke werkopname, tijdig ingepland en conform planning uitgevoerd en opgeleverd. Het gras ligt er super strak in!

5/5
Michelle Hendrikx