Het gazon voorbereiden op het voorjaar

Zodra de eerste voorjaarszon tevoorschijn komt, is dit voor vele een signaal om de tuin in te gaan. Na de winter heeft het gazon wat extra aandacht nodig. Zo heeft het namelijk best wat te lijden door vorst, sneeuw en regen. Als je in het voorjaar extra aandacht geeft aan het gazononderhoud, profiteer je hier het gehele jaar van. Bereidt je gazon dus goed voor op het voorjaar.

Het gazon na de winter

Vanaf maart beginnen de temperaturen steeds meer te stijgen. Hierdoor komt er steeds meer groei in het gras. Het gras groeit namelijk boven de 10 graden. De afgelopen maanden heeft er door lage temperaturen geen groei in het gras gezeten. Hierdoor kan het gazon geel kleuren. Daarbij kunnen op de kale of dunne plekken mossen zijn ontstaan. Door op tijd te beginnen met het voorbereidende grasonderhoud, komt in het voorjaar snel de groene kleur en de kwaliteit van het gazon terug.

Gazon voorbereiden op het voorjaar

Wanneer het gazon ouder dan drie jaar is kunnen mossen, dood gras en onkruid nu verwijderd worden met een verticuteermachine. Door middel van het gras in het voorjaar te verticuteren, wordt deze viltlaag verwijderd. Deze viltlaag verstikt namelijk het gazon, waardoor het niet goed verder kan ontwikkelen. Naast het verticuteren kan ook het volgende gras onderhoud van het voorjaar worden uitgevoerd:

Sproeien in het voorjaar

In het voorjaar kunnen de weersomstandigheden wisselend zijn. Houdt daarom het weer altijd in de gaten. Zodra de temperaturen hoger zijn en er weinig regen valt, moet er gesproeid worden. Sproei bij voorkeur voor een langere periodes per keer. Meer over sproeien, lees je hier.

Maak je grasmaaier klaar voor het maaiseizoen!

Vanaf het voorjaar moet er weer wekelijks gemaaid worden. Zorg daarom dat je grasmaaier klaar staat. De robotmaaier kan weer buiten in het laadstation worden geplaatst. We raden aan om elk jaar de messen van de grasmaaier te slijpen. Bij de robotmaaier kunnen deze vervangen worden. Maai het gazon in het voorjaar nog niet te kort. Houdt een maaihoogte aan van 3,5 cm tot 4 cm.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

bemesten in najaar
19 september 2023

Bemesten in het najaar

Emelten gazon
10 september 2023

Emelten in gazon najaar

Grasonderhoud maart
1 maart 2022

Grasonderhoud maart

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Een net en eerlijk bedrijf met hardwerkende en aardige mensen die altijd met je meedenken. Gras laten leggen behoord ook tot de mogelijkheid zeer snel en professioneel gedaan. Zeker een aanrader.

5/5
Wendy Heefer

Afgelopen weekend 95m2 graszoden gekregen, perfecte matten en zeer vers! Er werd nog gebeld wanneer we de graszoden wilden leggen, om de versheid te kunnen garanderen, top geregeld.

5/5
Hans Schmeitz

Onlangs gazon laten leggen door Tindemans. Zeer professioneel en klantgericht tegen een aantrekkelijke prijs. Resultaat is werkelijk prachtig. Enthousiaste en kundige mensen, allemaal. Kan ik iedereen aanbevelen.

5/5
Jannis Deeleman