Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Onze graszoden

Graszoden zijn kant en klare grasrollen waarmee u binnen een dag een gazon kunt aanleggen. Het voordeel van graszoden is dat er direct een perfect resultaat is waar relatief snel gebruik van gemaakt kan worden. Voordat een vaste grasrol geoogst kan worden, gaat er heel wat aan vooraf. Zo dient het inzaaien op een gezond en vruchtbaar perceel te gebeuren en heeft het tussentijds veel aandacht nodig. Daarbij is een juist mengsel van graszaden essentieel voor een goede kwaliteit graszode.

” Onze graszoden zijn van premium kwaliteit en bevatten 3 verschillende graszaden. Hierdoor zijn ze zowel geschikt als speelgazon als siergras! ”

De voorbereidingen

Voordat de percelen worden ingezaaid, dient de grond hiervoor klaargemaakt te worden.  De akkers worden als eerste voorzien van de juiste bemesting. Deze wordt door de grond gemengd om ervoor te zorgen dat overal evenveel meststoffen zitten. Vervolgens wordt de grond geëgaliseerd om ervoor te zorgen dat er geen plassen zullen ontstaan op bepaalde plekken. Tevens is een goed geëgaliseerd veld essentieel om te zorgen dat het uiteindelijke gras strak gesneden kan worden.

Het inzaaien

Zodra de grond helemaal strak ligt is het klaar om ingezaaid te worden. Hiervoor moet er soms even gewacht worden op de perfecte omstandigheden. Een goede start van de kiem is namelijk erg belangrijk voor het groeiproces en uiteindelijke resultaat van de grasmat Er wordt gebruik gemaakt van 3 verschillende soorten graszaden om een premium gazon te creëren. De graszaden hebben elk hun sterke eigenschappen en door ze te combineren ontstaat er een gazon dat het gehele jaar mooi, sterk en gezond is.

Graszoden machinaal snijdenPremium speelgraszodenGraszoden pallet laden

Grassoorten

Wij verkopen twee verschillende grassoorten; het premium speelgras en het recreatiegras. Het graszaadmengsel van deze grassoorten is exact hetzelfde. Het verschil zit hem vooral in de groeiomstandigheden en de omgeving. Recreatiegras wordt aan de zijkanten van de velden gesneden. Hierdoor wordt het meer belast door de machines en is er een kans dat er wild gras in het gras zit. Dit houdt in dat we deze niet als premium grassoort kunnen verkopen. Om dit gras toch nog een eindbestemming te geven, wordt dit verkocht als b-keuze. Hierdoor is dit gras uiterst geschikt voor campings, evenementen en recreatieparken.

Premium kwaliteit

Voor dat er een premium graszoden verkocht kan worden, gaan er heel wat zaken aan vooraf. Zo worden de graszoden vrijwel dagelijks gemaaid om een zo vol mogelijk dichtgegroeide grasmat te creëren. Verder wordt er regelmatig besproeid, bemest en belucht. Na 12 maanden is de zode volgroeid tot een kant en klare grasmat en kan er geoogst worden zonder dat de zode uit elkaar vallen. Het zware en moeilijke werk wordt voor u gedaan en pas als de zode helemaal volgroeid is, worden ze geoogst en zijn ze klaar om in de tuin gelegd te worden. Door het lange groeiproces zijn onze graszoden vrij van plastic netten. Onze premium graszoden bestaan uit drie verschillende graszaden, namelijk het roodzwenkgras, veldbeemdgras en Engels raaigras.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender