Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Graszoden leggen najaar

Over een aantal dagen begint het volgende seizoen weer; het najaar! Hoewel we nu al merken dat het kouder en natter wordt,  is het tuin-klusseizoen nog niet afgelopen. Bij lange na niet zelfs! Geregeld krijgen we de vraag of het najaar wel geschikt is om graszoden te leggen. Vele twijfelen namelijk hieraan, aangezien de zon minder schijnt, de temperaturen dalen en de regen weer – bijna – dagelijks Graszoden_leggen_najaaraanwezig is. De twijfel om graszoden te leggen in het najaar willen wij graag wegnemen, we willen u juist adviseren om graszoden in het najaar te leggen.

Graszoden leggen in de herfst?

Het leggen van graszoden in de herfst is totaal niet vreemd, zoals vele denken. Het najaar biedt zelfs extra voordelen voor uw gras. De vochtige lucht en de gemiddelde herfsttemperaturen zijn juist belangrijke elementen die uw nieuwe gras laat stralen. Daarbij groeit gras, zowel de sprieten als de wortels, als de temperatuur boven de 10 graden stijgt. De groei van uw gras is immers van uiterst belang voor het aansterken van de wortels.

De beste periode voor gras te leggen?

De beste periode om graszoden te leggen is het voor- en najaar. Máár ze zeggen niet voor niets; er is niks zo onvoorspelbaar als het weer. Wanneer het te nat is in het voorjaar of de nazomer hoge temperaturen meet, is graszoden leggen af te raden. Deze weersomstandigheden zijn voor zowel de grond als voor de graszoden niet goed. De beste situatie om gras te leggen is met temperaturen tussen de 10 en 25 graden en wanneer de regen niet met bakken uit de lucht valt.

De voordelen van graszoden leggen in het najaar

Om u te overtuigen waarom graszoden leggen in de herfst gewoon mogelijk is, hebben we een aantal voordelen op een rijtje gezet.

  • De graszoden wortelen net als in het voorjaar en in de zomer binnen twee weken;
  • Sproeien hoeft veel minder vaak, dan in de andere seizoenen;
  • De graszoden hebben maanden de tijd om aan te sterken voor in het voorjaar;
  • Tijdens de eerste lentedagen kunt u gelijk genieten van uw gras;Graszoden leggen najaar Nederweert
  • De kans op broei in het najaar is nihil.

(zelf) graszoden leggen?

Wilt u zelf aan de slag gaan met het leggen van graszoden in het najaar? Bekijk dan onze ‘zelf graszoden leggen’ stappenplan. Hier staan alle stappen voor het leggen van graszoden van A tot Z beschreven. Natuurlijk kunt u de graszoden ook door ons laten leggen. Wij hebben een team van gespecialiseerde medewerkers die u ook in het najaar graag voorzien van een nieuwe grasmat.

Voor advies en/of de mogelijkheden, kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, het telefoonnummer of via e-mail.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
di
18
aug
wo
19
aug
do
20
aug
vr
21
aug
di
25
aug
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2