Graszoden leggen najaar

Over een aantal dagen begint het volgende seizoen weer; het najaar! Hoewel we nu al merken dat het kouder en natter wordt, is het tuin-klusseizoen nog niet afgelopen. Bij lange na niet zelfs! Geregeld krijgen we de vraag of het najaar wel geschikt is om graszoden te leggen. Vele twijfelen namelijk hieraan, aangezien de zon minder schijnt, de temperaturen dalen en de regen weer vaak aanwezig is. De twijfel om graszoden te leggen in het najaar is niet nodig. Wij adviseren zelfs om graszoden te leggen in het najaar.

Graszoden leggen in de herfst?

Het leggen van graszoden in de herfst is totaal niet vreemd, zoals velen denken. Het najaar biedt zelfs extra voordelen voor het aanleggen van een gazon. De vochtige lucht en de gemiddelde herfsttemperaturen zijn juist belangrijke elementen die bijdragen aan een gezond gazon. Daarbij groeit gras bij temperaturen boven de 10 graden. De groei van het gras is van uiterst belang voor het aansterken van het gazon.

De beste periode voor gras te leggen?

De beste periode om graszoden te leggen is het voorjaar en najaar. Alleen bestaat de kans dat het najaar te nat is, waardoor graszoden niet geoogst en gelegd kunnen worden. Deze weersomstandigheden zijn voor zowel de grond als voor de graszoden niet goed. De beste situatie om gras te leggen is met temperaturen tussen de 10 en 25 graden en wanneer de regen niet met bakken uit de lucht valt. Door een te natte ondergrond kan de bodem niet bewerkt worden. Hierdoor is het lastig om een vlakke ondergrond te krijgen.

De voordelen van graszoden leggen in het najaar

Gras leggen in het najaar heeft veel voordelen, mits het weer het toe laat. De temperaturen zijn vaak nog hoog genoeg, waardoor het gaat aanhechten van het gras geen probleem is. Naast het groeiproces, heeft gras leggen in het najaar ook nog anders voordelen:

  • Sproeien hoeft veel minder vaak, dan in de andere seizoenen;
  • De graszoden hebben maanden de tijd om aan te sterken voor het voorjaar;
  • Tijdens de eerste lentedagen kun je gelijk genieten van het gras;
  • De kans op uitdroging of verbranding is erg klein.

(Zelf) graszoden leggen?

Wil je zelf aan de slag gaan met het leggen van graszoden in het najaar? Bekijk dan onze ‘zelf graszoden leggen’ stappenplan. Hier staan alle stappen voor het leggen van graszoden van A tot Z beschreven. Natuurlijk kun je de graszoden ook door ons laten leggen. Wij hebben een team van gespecialiseerde medewerkers die je ook in het najaar graag voorzien van een nieuwe grasmat.

Voor advies en/of de mogelijkheden, kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, het telefoonnummer of via e-mail.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Aanrader; vriendelijk, snel, en flexibel

5/5
Roy Goosens

Snelle dienst. Verder dan vers kan niet. Zeer goede ontvangst en afhandeling ophalen van grasmatten.

5/5
Guido Tielemans

Super goed geregeld. Door omstandigheden hadden we op het laatste moment nog een kleine 12 vierkante meter graszoden nodig. Per mail contact opgenomen en de andere dag konden we kakelverse graszoden komen afhalen. Top!

5/5
Alex van Niel