Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Oud gras verwijderen

Het kan zijn dat uw grasveld niet meer zo mooi is als eerst, omdat er bijvoorbeeld sprake is van verzakkingen, beschadigingen of extreem veel onkruid/mos. Of misschien wilt u uw bestaande gazon vervangen door een nieuw grasveld. Als u door welke reden dan ook uw gazon wilt vervangen, moet eerst het oude gras verwijderd worden. Hoe dit precies in zijn werking gaat, leest u hier.

De oud-gras-verwijderen-methodes

Voor het verwijderen van oud gras kennen we twee manieren; een graszodensnijder of per hand met een schep. Een graszodensnijder is aan te raden bij grotere oppervlaktes(boven de 30 m2). Door gebruik te maken van een machinale snijder kunt u het oude gras onder de wortels afsnijden en verwijderen.

Oud gras machinaal verwijderenIndien u een kleiner oppervlakte heeft of er geen beschikking is tot een graszodensnijder, dan kunt u het oude gras afsteken met een schep. Let er op dat u goed onder de wortels steekt en dit deel verwijderd. Het is namelijk niet aan te raden om oud gras in de grond te laten zitten. Het oude gras kan gaan rotten, waardoor er verzakkingen kunnen plaatsvinden.

Tips bij oud gras verwijderen

U bent hard bezig om uw nieuwe grasveld op te knappen en daarbij moet u het oude gazon verwijderen. Om u een zetje in de goede richting te geven, hebben wij een aantal tips waar u op moet letten bij het oud gras verwijderen.

  • Onkruid verdelgen: anders bestaat de kans dat na een aantal maanden het (oude) onkruid door de matten heen groeit;
  • De randen van het gras kunnen met een schep worden afgestoken.

Komt u engerlingen/emelten tegen onder het afgestoken gras? Geen paniek! Deze larven bevinden zich namelijk vaak onder het gras. Wij adviseren u graag over de oplossingen hiervan. Nadat u het oud gras heeft verwijderd, kunt u verder gaan met het proces ‘zelf graszoden leggen’.

Gazon laten vervangen?

Heeft u een groot oppervlakte oud gras, maar wilt u het liever laten verwijderen? Wij kunnen ook voor u alle voorbereidingen(oud gras verwijderen en frezen) treffen, voordat u begint met de aanleg. Natuurlijk kunt u uw nieuwe grasveld ook geheel laten vervangen door de specialisten van Tindemans Graszoden. Benieuwd naar onze mogelijkheden en prijzen? Neem dan contact met ons op.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
wo
23
sep
do
24
sep
vr
25
sep
di
29
sep
wo
30
sep
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2