Vrijblijvend advies     24 uurs levering     Specialist in aanleg

Oud gras verwijderen

Is uw oude gazon aan vervanging toe? Dan moet eerst het oude gras verwijderd worden. Wanneer het gras omgespit wordt, blijven grasresten in de grond zitten. Dit kan later verzakkingen of een slecht gazon veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de oude grasmat volledig te verwijderen alvorens er gefreesd wordt.

Het oude gazon verwijderen

Het oud gazon kan op meerdere manieren verwijderd worden. Dit kan met een graszodensnijder, een schep of het kan kapot worden gespoten. Wij verwijderen het gazon altijd met een graszodensnijder. Indien u zelf het oude gazon gaat verwijderen, raden we aan om een graszodensnijder te huren(boven de 30 m2). Door gebruik te maken van een graszodensnijder kunt u het oude gras onder de wortels afsnijden. Indien u gebruik maakt van een schep, dient u er goed op te letten dat u de wortels mee verwijderd.

Graszoden verwijderen met gazonsnijderOude grazoden verwijderenOud gazon verwijderen

Oud gras omspitten

Sommigen kiezen ervoor om het gras in de grond te spitten. Wij raden dit echter altijd af. Het oude gras kan in de grond gaan rotten, wat uiteindelijk verzakkingen kan veroorzaken. Bovendien blijft er hierdoor meer onkruid zitten, wat eventueel weer een probleem kan zijn in het nieuwe gazon.

Tips bij oud gras verwijderen

Wilt u zelf aan de slag met het verwijderen van het oude gazon? Dan helpen we u graag. Hieronder hebben wij een aantal tips waar u op moet letten bij het oud gras verwijderen:

  • Huur een graszodensnijder. Dit scheelt ontzettend veel tijd en zwaar werk. Gebruik een graszodensnijder bij kort gemaaid gras;
  • Verwijder het oude gazon compleet, hiermee verkleint de kans op problemen in een later stadium;
  • Onkruid verdelgen; anders bestaat de kans dat na een aantal maanden het (oude) onkruid door de matten heen groeit;
  • Frees de grond na het verwijderen van het oude gras.
  • Frezen snijdt namelijk door de wortellaag en zorgt voor een betere bodemstructuur.

Nadat u het oud gras heeft verwijderd, kunt u verder gaan met het stappenplan ‘zelf graszoden leggen’.

Afvoeren van oude graszoden

Er komen veel grasresten af van een oud gazon. Ben daarom goed voorbereid op de juiste materialen. Zorg voor een kruiwagen en een aanhangkar om het oude gazon af te voeren. De oude graszoden kunnen bij een groenrecycling bedrijf worden afgevoerd.

Engerlingen of emelten in het oude gras?

Komt u engerlingen en/of emelten tegen onder het afgestoken gras? Geen paniek! Deze larven kunnen zich namelijk onder het gras bevinden. Als u veel van deze larven tegen komt, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag over de oplossingen hiervan.

Gazon laten vervangen?

Geeft u liever alles uit handen? Dan kunt u het gazon laten vervangen met onze legservice. Wij kunnen de oude grasmat verwijderen en afvoeren. Ten slotte maken wij de ondergrond klaar, waarna we de graszoden aanleggen. Benieuwd naar onze mogelijkheden en prijzen? Neem dan contact met ons op.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct uw prijs en bestel uw graszoden online.

Eerstvolgende leverdata
di
18
mei
wo
19
mei
do
20
mei
vr
21
mei
di
25
mei
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2